Deák tér

Teltházas reformációi ünnep a Deák téren

Budapest – Az idei reformáció ünnepen a budapesti Deák téri evangélikus templomban adott teltházas koncertet a fél évszázados jubileumát ünneplő Kaláka együttes. Az igei szolgálatot Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke látta el.

30. Budapesti Bach-hét: H-moll mise – VIDEÓ!

Budapest – A h-moll mise keretezi a 30. Budapesti Bach-hét műsorát június 3. és 9. között, az ingyenes hangversenyeknek a Deák téri evangélikus templom ad otthont.

Smidéliusz Gábor igehirdetése a tatárszentgyörgyi romagyilkosság 10. évfordulóján

A romák elleni sorozatgyilkosság áldozataira emlékeztek Budapesten 2019. február 23-án. A Deák téri evangélikus templomban tartott istentiszteleten Smidéliusz Gábor lelkész hirdette Isten igéjét. Az alábbiakban az ő prédikációját olvashatják.

Megáldották a párokat Valentin-napon

Budapest – 2019. február 14-én immáron 12. alkalommal gyűltek össze a Deák téren az érdeklődők. Az este 6 órakor kezdődött istentiszteleten a Gemma Énekegyüttes vezetésével tartottak zenés istentiszteletet. Az alkalmon igét hirdetett Kondor Péter püspök.

Karácsonyi oratórium a Deák téren

Budapest – 2018 adventjének negyedik vasárnap estéjén zsúfolásig megtelt a Deák téri püspöki templom. A Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközségében idén is – mint minden évben 1904-óta – Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriumának (BWV 248) első három kantátájával zárta az adventi várakozást, és készült a karácsonyra a gyülekezet és énekkara, a Lutheránia egyaránt.

Márton-napi ünnepség lesz a Deák téren

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége tisztelettel meghívja reformációi – Márton-napi – ünnepségére.

Mit jelent ma az őszirózsás forradalom?

A ma százéves évfordulója okán is érdekes őszirózsás forradalom legfontosabb vívmánya a polgári egyenlőség, hiszen ez biztosítja minden állampolgár egyenlő jogát a közügyek alakításában való részvételre, és ez adja a köztársaság lényegét – hangzott el az Éljen a köztársaság? című kerekasztal-beszélgetésen, melyet az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem, a Magyar Pax Romana és az Egyház és Társadalom online folyóirat szervezett október 15-én a Deák téri evangélikus egyházközség termében. A beszélgetésből az is kiderült, miért őszirózsás a forradalom elnevezése, és hogy valóban irreális volt-e a háborús vereség ellenére a határok megvédését ígérni 1918 őszén.

Philip Yancey előadást tartott a Deák téren

Budapest – Hol van Isten, amikor fáj? címmel Philip Yancey előadást tartott a Deák téri evangélikus templomban 2018. október 13-án.

Deák téri lelkész lett a püspök

Budapest – A kialakult szokásjognak megfelelően a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközség parókus lelkészének hívták meg a Déli Egyházkerület újonnan megválasztott püspökét. Kondor Péter beiktatása 2018. szeptember 2-án, vasárnap délután történt, rendkívüli, ünnepi istentisztelet keretében.

Bach mindenkinek

Budapest – Kamp Salamon vezényelt Bach János-passiójának nyilvános főpróbáján a Bach mindenkinek fesztiválon a Deák téri evangélikus templomban 2018. március 24-én.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Deák tér csatornájára