Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

A világban ma is sokan 20-25 kilométert gyalogolnak a tiszta vízért

Budapest – Az ivóvízhiány egyike a globális válságoknak, s napjainkban már a Föld népességének negyedét érinti. A tiszta ivóvíz nélkülözhetetlen eleme az emberi életnek, ezért fokozódó hiánya humanitárius válsághoz vezetett és vezethet több országban. Az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi szerepvállalása során számos országban hajtott végre vízellátással kapcsolatos fejlesztéseket. Jelenleg is több térségben meghatározó eleme humanitárius és fejlesztési munkájának az (ivó)vízhiány elleni küzdelem, így többek között Irakban, Etiópiában és Afganisztánban is.

A digitális oktatásban is segíti a rászoruló gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – A hosszan elhúzódó járványhelyzetben az Ökumenikus Segélyszervezet nem csak tárgyi adományokkal segíti a rászoruló családokat, hanem többek között digitális úton is támogatást nyújt rászoruló gyerekeknek a tanulásban, a felzárkózásban. A járvány kitörése után, Kapaszkodó 2.0 néven programsorozatot indítottak, melynek különböző állomásain több száz gyerek vett részt, és a megszerzett tapasztalatok alapján a Segélyszervezet szakértői egy új oktatási módszertant is kidolgoztak. A gyerekek fejlesztését nyári táborokban kezdték, az őszi-téli időszakban tanulóműhelyekben folytatták, melyeket élménynapok egészítettek ki. Tavaly tavasztól fogva a Segélyszervezet átmeneti otthonainak munkatársai is maximális támogatást nyújtanak a családoknak a járványhelyzet miatt otthon maradni kényszerülő gyermekek ellátásában illetve korrepetálásában.

Kétszer annyian kérnek segítséget a járványhelyzet miatt

Budapest – Az elmúlt 12 hónapban kétszer annyi kérés érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjába, mint az azt megelőző hasonló időszakban. Sokan kérnek élelmiszert, fertőtlenítő szereket és a védekezéshez szükséges felszereléseket, például maszkot. További számos megkeresésben az online oktatás otthoni biztosításához kérnek támogatást, többek között a digitális eszközök vagy az internetkapcsolat hiánya miatt.

A BioTechUSA hétmillió forint értékben adományoz vitamint az Ökumenikus Segélyszervezetnek

Budapest – Szada – Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártójaként a BioTechUSA kiterjedt adományozási tevékenységet folytat, mely során kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzés és sport támogatására. A kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalat társadalmi felelősségvállalási programjának következő állomásaként összesen 180.000 darab, magas hatóanyagtartalmú C, D és multivitamint ajánl fel az Ökumenikus Segélyszervezetnek mintegy hétmillió forint értékben. Az adományból országszerte több száz rászoruló család és a segélyszervezet járvány idején is a rászorulókért dolgozó munkatársai részesülnek az elkövetkező hetekben.

A járvány harmadik hulláma alatt sem engedi el a rászorulók kezét az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Mára sok, a tavaly márciusban még kivételesnek számító rutin- és extrafeladat épült be az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának mindennapi működésébe. A rendszeres fertőtlenítés és higiénés körülmények biztosítása mellett a fertőzésveszély csökkentését elősegítő védőeszközök használata is általánossá vált mind a munkatársak mind a támogatottak tekintetében. A járványhelyzet napjainkban egyre inkább felívelő harmadik hullámára pedig ismét gyorsan reagálnak az Ökumenikus Segélyszervezet különböző intézményei, annak érdekében, hogy küldetésüket a módosult működés mellett is be tudják tölteni.

Kilenc millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

Budapest – Az éves adománygyűjtésnek köszönhetően tavaly közel 1000 postán 9 millió forint gyűlt össze, amelyet a Magyar Posta Zrt. hivatalosan is átadott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Az együttműködés idén is folytatódik, és a segélyszervezettel közösen idén is készül figyelemfelhívó akciókra a Posta.

Lélegeztetőgépeket juttat el Ukrajnába a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Mariupol – Az Ökumenikus Segélyszervezet január végén Beregszászról indította útnak Magyarország Kormányának adományát, 50 db lélegeztetőgépet ukrajnai kórházak részére. Az elmúlt másfél hétben a Segélyszervezet munkatársai 10 kormányzóságon keresztül kísérték a szállítmányt és szervezték meg az átadásokat az egészségügyi intézmények számára.

EMBERIBB JÖVŐ – Modernizálták a családok átmeneti otthonát Szolnokon

Szolnok – Az EFOP-2.2.3-17-2017-00032 azonosítószámú, „Emberibb jövő – Családok átmeneti otthonának modernizálása Szolnokon” című projekt kapcsán infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnokon. A 2018. február 1. és 2020. augusztus 31. között 99.404.004 forint értékben megvalósult projekt fő célkitűzése a Segélyszervezet fenntartásában álló családok átmeneti otthonának modernizációja volt az ellátási feltételek, illetve az ellátottak életminőségének javítása érdekében. A projekt céljai az alábbiak voltak: épület belső felújítása, akadálymentesítése; ellátás tárgyi feltételeinek a javítása; munkatársak munkahelyi körülményeinek javítása; külső férőhely létrehozása (felújítása, berendezése); munkatársak és az ellátottak felkészítése a változásra, az új funkciók használatára; szakmai program felülvizsgálata, módosítása.

Közel 600 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet 2020. évi Országos adventi pénzadománygyűjtéséhez

Budapest – 2020 adventjén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 25. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjtését. A szeretet.éhség mottóról és a „kiharapott” mézeskalácsszívről ismert felhívás hatására – a gyűjtés partnereinek és a médiának köszönhetően – mintegy 600 ezren csatlakoztak a segélyszervezet célkitűzéseihez. Az adománygyűjtés eredményeit a 2021. január 29-ei sajtótájékoztatón ismertették, mely alkalommal köszönetet mondtak az összefogás minden támogatójának, partnerének, adományozójának és önkéntesének. Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója a gyűjtés eredményeit, Lehel László elnök-igazgató pedig a beérkezett adományok felhasználási tervét részletezte.

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. adománnyal segíti az Ökumenikus Segélyszervezet karitatív munkáját

Budapest – Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére, illetve a Magyar Gyógyszerész Kamara szakmai támogatásával fejlesztette ki Co-VIT multivitamin étrend-kiegészítő filmtablettáját a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. A gyártó mai napon 400 dobozzal adományozott az új étrend-kiegészítőből az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy így segítse a karitatív szervezet „frontvonalban” dolgozó munkatársait, illetve a segélyszervezet által működtetett idősek otthonának lakóit. A napokban forgalomba került vitaminkészítmény duplán jótékony: a gyártó minden doboz eladása után támogatja a Segélyszervezet munkáját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csatornájára