Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat

Diplomás roma fiatalok találkozója volt Nyíregyházán

Nyíregyháza – Tanulás és munkavállalás. Roma identitás és többségi társadalom. Egyéni teljesítmények és a közösségek ereje, társadalmi felelősségvállalás. A 2020. július 17-19. között Nyíregyházán megrendezésre került roma szakkollégiumok alumni találkozójának kulcsszavai.

Új elnöke van a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatnak

Nyíregyháza – A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2020. június 10-én szerdán tartotta éves közgyűlését, ahol megválasztották az elkövetkező évre a hálózat új elnökét. A tisztséget egy éven át Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája tölti be.

Tatán tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáját

Tata – Szeptember 22–23-án rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) tanévnyitó konferenciáját Tatán a Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében.

Isten jókedvében teremtette a focit

Debrecen – A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 6. teremlabdarúgó tornáját 2018. február 17-én, szombaton rendezték meg a Tóth Árpád Gimnáziumban, az esemény fővédnöke Kocsis Fülöp érsek-metropolita volt.

Hallgatói és alumnitalálkozót tartott a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat

Budapest – 2018. január 20-án szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóját.

Országos tanévnyitót tartott a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat

Miskolc – Miskolctapolcán tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját 2017. szeptember 16-án, szombaton, amelyen az emberi erőforrások minisztere kiemelte: az egyház és az állam közös kezdeményezése az elmúlt években biztos intézményrendszerré vált a fiatal magyar romák számára.

Czibere: a társadalom közös hajó ácsolásában érdekelt – Évnyitót tartottak a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat szervezésében

Debrecen – A társadalom olyan közös hajó ácsolásában érdekelt, amelyik mindenkinek lehetőséget biztosít a kihívások leküzdésére – fogalmazott a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár vasárnap Debrecenben, ahol „Ez a mi dolgunk!” címmel rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját.

Új pályázati források: 200 milliárd az emberi erőforrás fejlesztésére

Nyíregyháza – Az Evangélikus Roma Szakkollégiumot (ERSZK) és a Nyíregyházi Főiskolát választotta fontos bejelentései helyszínéül Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedd délután: 200 milliárd forintos pályázati forrás nyílik meg szociális, társadalmi felzárkózási, család- és ifjúságügyi, köznevelési, felsőoktatási, egészségügyi és egyházi fejlesztési projektek finanszírozására decemberig.

„Nem szabad megijedni az új közösségektől” – Beszélgetés Laborczi Gézával

Nyíregyháza – A korábbi tiszadobi nemzetközi ökumenikus tábor 2009-ben Nyíregyházára került át és alakult nemzetközi ökumenikus szabadegyetemmé. Idén a rendezvény témája az emlékezés volt. Ennek apropóján kérdeztük Laborczi Géza evangélikus lelkészt, főszervezőt.

Kell egy csapat! – Keresztény Roma Szakkollégiumok focikupája zajlott Nyíregyházán

Nyíregyháza – Budapesti, debreceni, miskolci, nyíregyházi és szegedi főiskolai illetve egyetemi hallgatók adtak egymásnak randevút a mögöttünk hagyott hét végén, Nyíregyházán: közösségi és sport-programot szervezett az Evangélikus Roma Szakkollégium. Péntek este Ferenczi György és a Rackajam, valamint Roby Lakatos koncertjének élményével ajándékozták meg a résztvevőket, szombaton pedig labdarúgó- és röplabda-tornát rendeztek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat csatornájára