Vácegres

Az egresiek öröme

Vácegres – Hosszú volt a csend a templom falai között. Néha megzavarta ezt a természetellenes nyugalmat a betonkeverő, a kalapács és a fúró zaja, de a templom üres volt: padok és oltártér nélkül, szószék nélkül állt. Miután a nagy munka lezárult, újra megtelhetett a vácegresi evangélikusok szeretett temploma a szokásos berendezési tárgyakkal, no és persze magával a gyülekezettel: lélekkel és élettel. Sokak szerint soha nem volt ilyen szép templomszentelési emlékünnepünk, mint most.

Evangélikusnak lenni nagyon jó!

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Aki hisz a megbocsátás erejében

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Püspökvizit Vácegresen

Vácegres – A Domonyi Evangálikus Egyházközség leánygyülekezetében, Vácegresen szolgált dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke Sághy Balázs lelkész meghívására. Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Horváth-Hegyi Áron
Feliratkozás RSS - Vácegres csatornájára