Tállya

A tállyai evangélikus templom felújítása augusztusban meghaladta a 70 százalékos készültséget

Tállya – A legnagyobb zempléni evangélikus templom Kossuth Lajos keresztelkedési helye, a tállyai evangélikus templom. Legutóbb 30 évvel ezelőtt, a templom építésének 200. évfordulójára esett át nagyobb felújításon, az eltelt évek alatt csak a sürgősebb javításokat végezték el rajta.

Tállyai csendesnap 2019 – „Harmincasok találkozója”

Tállya – Az immár 30 éve megszokott augusztus végi időponttól eltérve idén szeptember 28-án, szombaton találkoztak az északkelet-magyarországi evangélikusok Kossuth keresztelkedési helyén, Zemplén legnagyobb evangélikus templomában, Tállyán, hogy együtt ünnepelhessenek a 30. születésnapját ünneplő Mandák Kórussal, a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet énekkarával.

Az evangélikus templom „csodás koncerthelyszín” volt a Kerekdomb fesztiválon

Tállya – Szeptember 13. és 16. között került megrendezésre a kapolcsi Művészetek Völgye szervezőcsapata által megrendezett Kerekdomb fesztivál. Ebben az évben először szerepelt a tállyai evangélikus templom, Kossuth Lajos keresztelkedési helye a fesztivál helyszínei között, és mindjárt a legkomolyabb előadók kaptak helyet Zemplén megye legnagyobb evangélikus templomában.

Színházi, irodalmi és zenei programok a Kerekdomb fesztiválon

Budapest – Tállya – Színházi programok, irodalmi előadások, filmvetítések és gyerekprogramok mellett számos közkedvelt zenekar koncertjével is várják a közönséget az idei Kerekdomb fesztiválon szeptember 13. és 16. között Tállyán.

Lelkésziktatás a Zemplénben

Tállya – Tokaj és környékén már nemcsak csodálatos tájak és finom borok várják az evangélikus híveket, hanem Gerlai Pál, újonnan beiktatott lelkészük is. A lelkésziktatásnak a híres tállyai evangélikus templom adott otthont, ahol többek között Kossuth Lajos részesült a szent keresztségben. A késő barokk stílusban épült kis templom – melynek felújítása hamarosan megkezdődhet – még mindig állja az idők zord járását, hirdetve Isten nagyságát és dicsőségét.

Megújul a tállyai evangélikus templom

Tokaj – Kastélyok, műemléképületek, vallási helyszínek és történelmi utcarészek is megújulnak a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszíneinek fejlesztése című projekt keretében, amelynek megvalósítására 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a tokaji székhelyű Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. konzorciumi partnereivel a Széchenyi 2020 programból – közölte a kft. pénteken az MTI-vel.

„Szent föld az a hely, ahol állsz!” – Csendesnapot tartottak Tállyán

Tállya – A tállyai evangélikus templomban 2016. augusztus 27-én, szombaton a már évtizedes hagyományra visszatekintő Tállyai Csendesnapra gyűltek össze a hívek. A Borsod-Hevesi és a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye is képviseltette magát, az előadókkal együtt közel százötven résztvevővel.

Az erő, a szeretet és a józanság lelke egyesít – Csendesnapot tartottak Tállyán

Tállya – Augusztus utolsó hétvégéjén már hagyományosnak mondható alkalomnak adott otthont a tállyai evangélikus templom: szombat reggel Egertől Kölcséig több, mint száz evangélikus indult útnak, hogy egy feledhetetlen napot töltsön együtt.

Isten országának Tállyán

Tállya – A Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközség legszebb, és legnagyobb temploma, a tállyai, ez év augusztusának végén ismét élettel telt meg. Szöveg és fotó: dr. Asztalos Éva

Vasárnapi körút: Tokaj-hegyalján szolgált dr. Fabiny Tamás püspök – Képriport!

Asztalos Richárd beosztott lelkész a Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközséget gondozza immáron három éve. Tokajon (ahol a parókiai is van) kívül hét kicsiny szórványgyülekezet evangélikusainak lelkes lelkipásztora. Vasárnaponként száz kilométert autózik, hogy összesen száz embernek prédikálhasson. Fabiny Tamás püspök egy ilyen útra szegődött a fiatal lelkész mellé június 2-án: Tokaj, Tállya, Hernádbűd, Abaújszántó, Monok. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron, Facebook.com
Feliratkozás RSS - Tállya csatornájára