Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ

Isten ajándékainak nincs szavatossági idejük – Lelkészakadémiai kurzus Révfülöpön

Révfülöp – Hosszú kényszerszünet után június 7-én, vasárnap nyitotta meg újra kapuit a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ. A ház március 16. óta nem fogadhatott vendégeket, ezért a szervezők már nagyon várták a Lelkészakadémia résztvevőit. Ráadásul az elmúlt hónapokban – különféle okok miatt – többször is úgy tűnt, hogy az úrvacsora évében épp az úrvacsora témáját meghirdető kurzust nem tudjuk megtartani. Így még nagyobb volt az öröm és a hála a szívünkben, hogy több hónap után mégis mi lehettünk a ház első vendégei. Végül egészen nagy létszámú csapat gyűlt össze – vágyva az oltáriszentség felfoghatatlan misztériumában való részesedésre és az ebből fakadó testvéri közösség megtapasztalására egyaránt.

Révfülöpi nyár

Révfülöp – Tavasszal minden hétvége foglalt, gyülekezetek, konferenciák, programok. Révfülöp nyár, folyamatos a jövés-menés, egymást váltják a csoportok: focitábor és kórushétvége, gyülekezeti csendesnapok és családos táborok, hittancsoportok és kerékpárosok, s még hosszú a sor. Ha marad egy kis hely, jönnek a jutalomüdülések, a pihenni vágyók csapata. Majd jön az ősz a konferenciák, találkozók, képzések ideje. Mindez évről évre. De idén mindez és minden más.

Csendesnapra hívják a korábbi presbiterképző tanfolyamok résztvevőit

Révfülöp – Több mint tíz éve tartanak rendszeresen presbiterképző tanfolyamokat az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. Épp ezért régóta és sokak által megfogalmazott vágy volt, hogy a korábbi tanfolyamok résztvevőit hívják össze egy találkozóra, avagy „csendes-napra”. Most erre tesznek a szervezők kísérletet.

Beszámoló az ökumenikus lelkészi és munkatársi konferenciáról

Révfülöp – „Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!” (Mt 4,17) – ezzel az igei mottóval szervezte meg idén a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Missziói Bizottsága június utolsó hetében az ökumenikus lelkészi és munkatársi konferenciát Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.

Révfülöp 20 éves – Dr. Hafenscher Károly köszöntője

Révfülöp – Egy csodálatos fekvésű település a Balaton északi partján – egyesek szerint 800 éves múlttal, mások a római kori »Villa Philip« emlékeket is hozzászámolják, akkor meg vagy két ezer esztendő…

Húszéves a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ (1999–2019. április 17.)

Révfülöp – 1999. április 17-én szenteltük fel egyházunk ma már nélkülözhetetlen intézményét a Balaton északi partján, hogy konferenciák, egyházi rendezvények, egyéni és csoportos üdülések számára biztosítson helyet.

Teológia – nem csak teológusoknak – Ismét volt Luther-konferencia

Révfülöp – 2019. február 1. estére szinte varázsütésre népesült be az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ. Az érkezők mosolya, kézfogása vagy ölelése jelezte, hogy a résztvevők nagyobb része nem először jött „Luthertől tanulni”.

„Tegyetek tanítvánnyá minden népet!” – Ökumenikus lelkészi és munkatársi konferenciát tartottak

Révfülöp – Évente egy alkalommal, június utolsó hetében öt napon át tart a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett lelkészi és munkatársi konferencia. Az utóbbi években a helyszínt az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ adja Révfülöpön.

Révfülöpön tanácskoztak az evangélikus esperesek

Révfülöp – Az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban ülésezett 2017. szeptember 11-én és 12-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa. Az együttlét Polgárdi Sándor esperes áhítatával kezdődött, majd a tervezett választási törvénymódosítás megbeszélésére került sor dr. Lackner Pálnak, a Püspöki Tanács titkárának felvezetésében. Ugyancsak az ő közreműködésével beszélték meg a hitoktatással kapcsolatban felmerülő kérdéseket, a finanszírozást, a főállású hitoktatók problémáit.

Videófilmmel üdvözli vendégeit az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ

Révfülöp – „Ezzel a kis videóval köszöntjük azokat a kedves vendégeket, ismerősöket, barátokat akik már jártak nálunk, akik épp most vannak itt, és akik ezután fognak érkezni!” – írta az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ csapata a Facebookon.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ csatornájára