egyetemi lelkész

Ökumenikus tanévnyitó istentiszteletet tartottak a Miskolci Egyetemen

Miskolc – 2019. szeptember 19-én a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség tanévnyitó istentiszteletet szervezett a Miskolci Egyetemen. A szertartáson a fiatalok könyörgéseket olvastak fel a tanév sikeréért, az oktatókért, a fiatalokért, valamint Miskolcért, az ott élőkért is. Az alkalmon szolgált Gerlai Pál evangélikus lelkész is.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem pályázatot hirdet EGYETEMI LELKÉSZI munkakör betöltésére

Budapest – Az alábbiakban olvasható az Evangélikus Hittudományi Egyetem által kiírt egyetemi lelkészi munkakör betöltéséhez szükséges feltételek részletes leírása.

„Lelki otthon két-három évre, mielőtt kirepülnek…” – Beszélgetés Bogdányi Mária győri egyetemi lelkésszel

Győr – A Magyarországi Evangélikus Egyház egyik speciális munkaterülete az egyetemi lelkészség. Fontos, hogy a fiatalokat is megszólítsa, elérje az evangélium, és azok számára is lelki közösséget nyújtson az egyház, akik egyetemi éveik alatt távolabb kerülnek otthoni gyülekezetüktől. A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöki székhelye, Győr egyetemi város, tehát „természetes”, hogy ott is szerveződött ilyen szolgálat. A fiatalok között 2011 februárja óta Bogdányi Mária látja el a lelkészi teendőket. Férjével, Bogdányi Gábor informatikussal négy gyermeket nevelnek. Egyetemi lelkészként szerzett tapasztalatairól egy lelkésznő konferencián kérdeztük.

Hittel az egyetemeken – Konferenciát tartottak az egyetemi lelkészi munkáról

Szombathely – A Martineum Felnőttképző Akadémián tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az egyetemi lelkészek és lelkészségi munkatársak pasztorációs konferenciáját. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - egyetemi lelkész csatornájára