Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület

10 éves lett a KÖSZI

Budapest – 2020. november 20-án jubileumát ünnepelte, tízéves lett a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért, azaz a KÖSZI Egyesület. Az önkéntes fiatalok hálásan, egyúttal büszkén ünnepelnek, miközben a járvány idején a szervezet belső fejlesztésén dolgoznak, és nagy tervekkel készülnek a jövőre.

ELMARAD! – Maharadzsa kincse – KÖSZI tábor Piliscsabán

A járványhelyzetre való tekintettel az alább meghirdetett tábor elmarad.

Továbbra is szeretnék megtartani az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábort

Budapest – „Ahogy távolodunk a nyártól, úgy leszünk egyre izgatottabbak az idei év utolsó KÖSZI tábora, az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor miatt. Egyfelől azért, mert szurkolunk, hogy a járvány terjedése megálljon, így biztonsággal tarthassuk meg az eseményt, másfelől pedig azért, mert teljesen új tematikával, és programokkal készülünk a táborozóknak, a maximalizmusra törekedve, hogy mindenkinek felejthetetlen őszi élményt tudjunk nyújtani” – írták a KÖSZI legfrissebb körlevelében.

Ilyen volt a 88. KÖSZI Megálló istentisztelet

Budapest – Zugló – 2020. július 10-én, a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként rendezték meg a 88. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a tábor lelki vezetője tartott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Kollégiumának kápolnájában. Az istentisztelet a tábor utolsó napjának témáját, a bölcsességet járta körül. A választott igeszakasz így szólt: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme.” (Péld 1,7a)

Egy mesés hét története – Huszonnegyedik KÖSZI Napvető mesetábor

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület, azaz a KÖSZI szokás szerint a legfiatalabb korosztálynak szóló mesetáborával nyitotta a nyarat. A Zuglói Evangélikus Egyházközség és az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumának épületeibe hívták kalandra július 6–10. között az 1–4. osztályosokat. A napközis keretek között tartott tábor vezetője Tihanyi Hanna volt, a csapat lelki jólétéről pedig Bonnyai Zsuzsanna gondoskodott.

Megtartották a 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort

Piliscsaba – A 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort idén is, mint az elmúlt két évben, a KÖSZI Napvető mesetáborával egy időben tartották. A képzés táborvezetője idén Koknya Dorottya volt, rajta kívül még Halász Endre és Tóth Lilla trénerként segítették a képzősöket. Természetesen az ifisek is, amiben tudták, támogatták a vezetőket. Idén kettő másodéves, valamint öt elsőéves ifis vett részt a képzésen, azzal a szándékkal érkeztek mind, hogy minél több dolgot tanulhassanak a táborvezetésről, és segítsék a táborvezetők munkáját.

Megrendezik a KÖSZI Nyomkereső táborokat

Piliscsaba – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület 2020 nyarán két turnusban, különböző korosztályoknak rendezi meg a 19. KÖSZI Nyomkereső (ottalvós) táborokat Piliscsabán: a 3–8. osztályosoknak, 2020. július 26. – augusztus 1.; illetve a 7–12. osztályosok számára 2020. augusztus 9–15. között.
Feliratkozás RSS - Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület csatornájára