Evangélikus TeleTemplom

Evangélikus TeleTemplom: Ötvened vasárnap

Indulatos emberekből jóindulatúvá válni – emberfeletti akarat kell hozzá… Mi nem jóindulatú, hanem Jézus-indulatú, -lelkületű emberek lehetünk, ha munkatársává szegődünk, s megjelenik rajtunk Krisztus arca. Ötvened vasárnap Fil 2,5 alapján szól hozzánk Balogh Éva evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Hatvanad vasárnap

Az élet farkastörvényén túllépve irgalmasságra hív Isten. A pozitív szándék és a jó cselekvése csak úgy lehetséges, ha észreveszem, hogy magam is irgalomból élek. Hatvanad vasárnap Mt 5,7 alapján szól hozzánk Andrejek-Györfi Judit evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Hetvened vasárnap

Életmódváltás – korunk kulcsszava. Folyton panaszkodásból mindig hálás élet. Isten ezzel az új életmóddal szabadítja fel számunkra a legtöbb energiát. Hetvened vasárnap Zsolt 103,1–2 alapján szól hozzánk dr. Hafenscher Károly evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Vízkereszt utáni utolsó vasárnap

Sodródás – félelmetes élményeket hordó szó, pedig minket is sodor az élet. Csak akkor nem sodor el, ha van jézusi navigáció, sőt, ha belekapaszkodva járjuk utunkat. – Vízkereszt utáni utolsó vasárnap Zsid 2,1 alapján szól hozzánk Cairns-Lengyel Henriett mohácsi evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Vízkereszt utáni második vasárnap

Azért élek, mert gondoskodtak rólam. Nem csak édesanyám mások is. Azért élek, hogy gondoskodjam másokról – emberhez méltó jézusi küldetés. – Vízkereszt utáni második vasárnap Ézs 58,7 alapján szól hozzánk Németh Zoltán evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Vízkereszt utáni első vasárnap

Honnan jövünk, hová megyünk? – mindig foglalkoztat. A válaszra az „élettervezés” miatt van szükség – jól tervezni viszont a Jézussal való találkozás segít. Ő az út, az igazság, és az élet… – Vízkereszt ünnepe utáni első vasárnap Jn 14,6 alapján szól hozzánk Szabó B. András pestújhelyi evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Vízkereszt

Egy édesanya szeméből könnyet csalt ki az áldó mondat: Fölötted ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad! S ha neked szól, te is elcsodálkozol – mert ez a tény igaz! – Vízkeresztkor Ézs 60,1-2 alapján szól hozzánk Keczkó Szilvia budahegyvidéki evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Újév napja

Az elmúlt évet maszk mögé bújva éltük meg. Isten az új útszakasz kezdetén előlép, bíztat, szövetkezik velünk, s megígéri, hogy a vele való úton átélhetjük áldását. – Újév napján 5Móz 11,26-28 alapján szól hozzánk Krámer György evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Óév este

A múló időben csak az Isten közelsége maradandó. Hozzád kötötte magát. Ezért elég az idő – csak Vele. – Óév este Ám 5,4 alapján szól hozzánk Kendeh K. Péter csömöri evangélikus lelkész.

Evangélikus TeleTemplom: Karácsony ünnepe

„Kötelező távolságtartás” helyett, Isten közelségének az élménye – ez a karácsony titka. Közel kerülhetünk hozzá, mert ő megjelent, közel jött. – Karácsony Ünnepén Tit 2,11-13 alapján szól hozzánk Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus TeleTemplom csatornájára