Tab

„Hűen végezni a rám bízott szolgálatot”

Tab – Endreffy Máté személyében új lelkésze van a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközségnek. Még ismerkedik a gyülekezetekkel, de nagy kihívásnak tekinti a szolgálatot és sok terve van a fiatalokkal, így nem véletlen, hogy 2020. szeptember 20-án, a tanévnyitó istentiszteleten övék volt a főszerep.

Gitárral is rá lehet hangolódni az evangéliumra

Tab – Tabon kívül huszonkét falu híveit pasztorálja Arató Lóránd. A fiatal evangélikus lelkipásztor úgy véli: bár a közöny tengerében olykor elhomályosul a lelkipásztor képe, mégis jel tud maradni, és jel kell, hogy maradjon. Protestánsként fontosnak tartja a gyónást, hiszen az ember megvallhatja bűneit, s ettől megkönnyebbül a lélek.

Meglesz a szolgálat gyümölcse

Tab, a szép somogyi kisváros központjában felújított, szemet gyönyörködtető épületegyüttes áll: a helyi „Insula Lutherana”. Hófehér temploma, napsárga gyülekezeti háza, parókiája, gondozott, virágoskertje hatalmas gesztenyefák ölelésében egy több mint háromszáz éves, lutheránus hitét őrző közösség lelki otthona. A két lelkész, Arató Lóránd és felesége, Arató Eszter Dóra e múltjára büszke, reményteljes jövőképpel bíró közösség életét mutatja be „1%-os” riportsorozatunk újabb állomásán.

Bűnbánat és hálaadás 213 éve

Somogydöröcske – A hagyományokhoz híven május 1-jén ökumenikus istentiszteletet tartottunk a somogydöröcskei evangélikus templomban, melyen Galbavy Jenő SJP prior és Sándor Zoltán református lelkipásztor szolgált, igét hirdetett Arató J. Lóránd evangélikus lelkész.

Új parókus lelkészt iktattak Tabon

Tab – 2017. november 25-én beiktatták Arató János Lóránd evangélikus lelkészt a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközség parókus lelkészi hivatalába. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese igehirdetésében a gyülekezetet és lelkészét egymás gondviselő szeretetére bízta, s a Zsidókhoz írt levél szavain keresztül hirdette Isten igéjét.

Napfényes idő, finom illatok, családias légkör – Ökumenikus családi nap volt Tabon

Tab – Második alkalommal rendezték meg a Családjaink együtt a közösségben elnevezésű ökumenikus családi napot, melynek helyszíne idén a tabi evangélikus templom és templomkert volt. Az alkalom 2017. szeptember 23-án Sándor Zoltán lelkipásztor igei intonációjával indult.

Püspökszemmel – Villáminterjú Szemerei Jánossal

Tab – A tabi evangélikus gyülekezet fennállásának háromszázadik évfordulójáról megemlékező istentisztelet végén a település polgármestere is köszöntötte a közösséget, bejelentve, hogy a város képviselő-testülete százezer forintot ajánlott meg az egyházközség által szervezett gyerektábor támogatására. Köszöntőjében Schmidt Jenő utalt arra is, hogy Szemerei János püspökkel a múltban is gyümölcsözően együtt tudott dolgozni. A templomi együttlétet követő szeretetvendégségen elsőként ennek mibenlétéről kérdeztük a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület lelkészi vezetőjét.

Bizonyságot tenni Isten szeretetéről – Háromszáz éves a tabi gyülekezet

Tab – Megalakulása háromszázadik évfordulóját ünnepelte 2017. június 18-án, vasárnap a tabi evangélikus gyülekezet. A hálaadó istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában a helyi lelkész házaspár, Arató János Loránd és Arató Eszter működött közre. Megbecsült vendégként jelen voltak az oroszországi inkeri egyház képviselői is, Aarre Kuukauppi püspök, valamint Ivan Laptev teológiai rektor és felesége, Irina.

Meggyúlt a harmadik gyertya Tabon

Tab – „2016. december 10-én este ökumenikus körben gyújtottuk meg Tab Fő terén az adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd együtt sétáltunk át a református templomba adventi zenés áhítatra” - írtáka tabi evangélikus gyülekezeti blogon. Az alkalmon fellépett az Alföld Quartet, igét hirdetett Arató Lóránd, evangélikus lelkész.

Meggyúlt az első adventi gyertya Tabon

Tab – „2016. november 26. este ökumenikus körben gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját Tab Fő terén, majd együtt sétáltunk át a római katolikus templomba adventi zenés áhítatra. Az alkalmon fellépett a zalaegerszegi Canterina női kamarakórus, és igét hirdetett Sándor Zoltán református lelkipásztor. Nagyon színvonalas, szép alkalmon lehettünk együtt!” – írták a gyülekezet blogján.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tab csatornájára