Szombathelyi Evangélikus Diakónia Központ Pszichiátriai Betegek Otthona Ágfalva

Búvárszivattyú

„Eszter, te úgy nézel ki, mint egy... egy búvárszivattyú." - így szólt Andrisom nem mindennapi bókja az ágfalvi pszichiátriai otthon folyosóján, amikor meglátott a holdjárószerű védőfelszerelésben. Búvárszivattyú... Napok óta ezt a kifejezést ízlelgetem. Egyre inkább tetszik. Hiszen a búvárszivattyúk komoly feladatot látnak el. Felhozzák a mélyből a vizet, és segítik azt a felszínen szétszórni.

A Veszprémi Állatkertben jártak az ágfalvi lakók

Veszprém – Szombathely – Ágfalva – Augusztus 13-án, az idei nyáron már harmadik alkalommal indultunk útnak negyvennégy lakóval és hat kísérővel nyári kirándulásra. Úticélunk a Veszprémi Állatkert volt.

Ismét sikeresen szerepeltek az ágfalviak az V. Speciális Magyar Független Filmszemlén

Ágfalva – 2019. november 19-én és 20-án rendezte meg a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület ötödik alkalommal a Magyar Speciális Független Filmszemlét. A szemlének az idei évben is az Ötvös 10 Közösségi és Kulturális Szintér adott otthont a Terézvárosban, Budapesten. A szemle két napján 63 versenyfilmet vetítettek le. Az alkotók között egyaránt voltak profi filmkészítők és speciális filmesek. A cél ugyanis közös: a filmezés adta eszközökkel bemutatni a fogyatékkal élők, szenvedély- és pszichiátriai betegek világát.
Feliratkozás RSS - Szombathelyi Evangélikus Diakónia Központ Pszichiátriai Betegek Otthona Ágfalva csatornájára