Aszód

„Ne azt keressük, ami elválaszt, hanem ami összeköt!”

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium katolikus hittantanára, Pongó Csilla az ökumenikus imahétre készülve osztotta meg tapasztalatait szerkesztőségünkkel. Különös tekintettel arra, hogy katolikus testvéreink idén az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülnek.

Öröm a köbön

Aszód – 2019. november 10-e egy csodálatos és nagyon tartalmas nap volt az Aszódi Evangélikus Egyházközségben. A templomszentelési emlékünnep alkalmából a gyülekezet azért adott hálát, hogy közel 300 éve áll a templom és hangzik benne Krisztus evangéliuma. Lőrincz Csaba, a gyülekezet lelkésze a 84. zsoltár alapján hangsúlyozta, hogy a boldogság és öröm az Istennel való találkozásból fakad, s nem elég egy anyagból épített templomnak örülni; mindannyiunknak, testünknek és életünknek Isten templomává kell válnia.

Evangélikus örökségünk nyomában jártak az aszódiak

Aszód – Felvidék – 2019. október 11–13. között egy 38 főből álló csoport indult Felvidékre az Aszódi Evangélikus Egyházközség szervezésében.

Teremtés hete Aszódon

Aszód – 2019. október 6-án a teremtés hete alkalmából istentiszteletet és gyermekprogramot tartottak az Aszódi Evangélikus Egyházközségben.

Kétoldalú ökumenikus püspöki találkozó volt Aszódon

Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa és a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház püspökei 2019. február 4-én, immár harmadik alkalommal találkoztak. Idén a megbeszélés helyszíne az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium volt, amelynek könyvtárában imádkoztak és beszélgettek az egyházi vezetők.

Ifik és fiatalok találkozója – Aszód

Aszód – Május 11–12-én ifik és fiatalok találkozója lesz Aszódon. Az alábbiakban olvasható a részletes program.

Pro Progressio díjat kapott az aszódi evangélikus gimnázium egyik tanára

Budapest – A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elért középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás. Kitüntetést kapott Osgyáni Zoltán, az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanára.

Új utak – protestáns etika – Évkezdő konferenciát tartottak az evangélikus pedagógusok számára

Aszód – Több mint 180 regisztrált résztvevővel zajlott a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, valamint az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium közös szervezésében az Új utak – protestáns etika című evangélikus tanévnyitó konferencia.

Nem szégyellték az Evangéliumot! – Északi Egyházkerületi misszió nap Aszódon

Aszód – Kegyeibe fogadta az Úr az Északi Evangélikus Egyházkerület idei missziói napját, hiszen nyarat idéző melegben, szikrázó napsütésben gyülekeztek reggel a testvérek az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnáziumba és Kollégiumba. Aligha lehetett volna alkalmasabb helyet találni az eseménynek, mint ezt a vörös téglafalakkal kerített, lágy vonalú, ugyanakkor időtlen erőt sugárzó épületet, amelynek közössége szívesen fogadta be a missziói napra érkező, közel kilencszáz evangélikust.

Intézményvezetői pályázat – Aszód

Budapest – Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot hirdet az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium intézményvezetői állására. A feltételeket az alábbiakban olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Aszód csatornájára