betlehem

Megismétlődik a Jézus születését jövendölő együttállás

A Jézus születését jelző betlehemi csillagot két legnagyobb bolygónk együttállása jeleníthette meg 2000 éve. A jelenség most karácsonykor megismétlődik.

Betlehem építés – két perc alatt

Dunaújváros – Stermeczki András lelkész videófelvételt küldött arról, hogyan készült el betlehemesük két perc alatt, így ki-ki otthonról is megcsodálhatja a Jézus születésére való ünnepi készülést a dunaújvárosi evangélikus templomban.

Szombathelyen is áll már a betlehem

Szombathely – Vas megyében régi hagyomány, hogy az adventi várakozás idején minden település, és a különböző közösségek is saját betlehemet állítanak fel, amely körül hétről hétre összejönnek. A járványveszély miatt idén a programok elmaradnak, az egyéni elmélyülésre azonban mindenütt lehetőség van.

Betlehemes casting – Evangélikus módra

Egy rendező, mielőtt megvalósítaná a filmjét, válogatót tart, hogy kiderüljön, vajon ki a legalkalmasabb az adott szerepre. A karácsonyi történetben is rengeteg szerep vár eljátszásra: Mária, Isten egyszülött Fiának anyja, József, Mária jegyese, Jézus, az Isten Fia, és sorolhatnánk tovább a többi szerepet és szereplőt. De kik is ezek valójában? Miért állnak ott egy-egy betlehemes részeként? Tényleg ennyire nélkülözhetetlen a szerepük, hogy egy egész hónapon át betöltsék tereinket, életünket? Ha kíváncsi vagy a válaszokra és többet akarsz megtudni Jézus születésének körülményeiről nézd meg videónkat!

A pandémia ellenére idén is lesz betlehemi láng

Bécs – November közepén jelentette be az ORF osztrák közszolgálati televízió, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is meggyújtják a béke lángját a betlehemi Születés Templomában. 1986 óta minden évben kiutazik egy gyermek Ausztriából Betlehembe, hogy a Jézus Krisztus születésének helyét jelképező, 14 ágú ezüstcsillag fölötti örökmécsesről meggyújtsa a lángot.

Karácsonyváró lampionos felvonulás

Ipolyság – A nem éppen kedvező időjárási viszonyok mellett közel százan vettek részt az advent negyedik vasárnapján megtartott lampionos felvonuláson. Az esemény részeként láthatták az ipolyságiak először a Városligetben felállított betlehemet.

Sorra állítják fel a betlehemeket Veszprém megye településein

Veszprém – Advent első vasárnapja alkalmából Veszprém megye több településén is meggyújtották az első gyertyát és felállították a betlehemeket.

A betlehemi Születés temploma lekerült a veszélyeztetett helyszínek listájáról

Baku – A betlehemi Születés temploma és a chilei Humberstone és Santa Laura Salétromművek lekerülnek a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájáról – döntött Bakuban zajló ülésén az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága, amely ugyanakkor veszélyeztetettként sorolta be a mexikói Kaliforniai-öböl szigeteit és védett területeit.

Betlehem, Betlehem…

„Betlehem, Betlehem, a te határidba / Érkezett Mária rongyos istállóba…” – dúdolgatjuk a kedves karácsonyi éneket. Kis csoportunkkal – amelyet lelkészek, felügyelők, családtagok és barátok alkotunk – valóban Betlehem határához érkezünk. A Lutheránus Világszövetség közösségébe is tartozó mintegy háromezer fős egyház hivatalos neve: Jordániai és Szentföldi Evangélikus Egyház.

„Amikor ezt látták, igen nagy volt az örömük.” (Mt 2,10)

Uram! Valami bölcsek érkeztek kelet felől. Az új, nagy királyt keresik. Én mondtam nekik, hogy nekünk megvan a királyunk, te, nagyuram, de ők hajthatatlanok. Magyarázzák, hogy láttak egy csillagot, mely egyértelműen ide vezette őket. Nem látszanak ellenségesnek, hatalmas kincsekkel érkeztek, hódolni akarnak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - betlehem csatornájára