Zsarnai Krisztián

Templomszentelési ünnep a megújult evangélikus templomban Érpatakon

Érpatak – Múlt vasárnap, 2020. július 5-én tartották meg a felújított evangélikus templom újraszentelési ünnepségét Érpatakon.

A Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye közgyűlésének nyilatkozata a homoszexualitásról

Nyíregyháza – „Az elmúlt hetekben, hónapokban több alkalommal foglalkozott a nyilvánosság a homoszexualitás témájával – írták szerkesztőségünknek a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye közgyűlése nevében Zsarnai Krisztián esperes és Veczán László egyházmegyei felügyelő. – Sok esetben olyan cikkek, nyilatkozatok, interjúk is megjelentek, melyek evangélikus egyházunkban a gyülekezeti tagok lelki nyugalmának megzavarását idézhették elő. Ezért a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye elnöksége és közgyűlése az alábbi nyilatkozatot kívánja közzé tenni. Bízunk abban, hogy többen csatlakoznak a nyilatkozathoz és mindenki a krisztusi szeretetet és az Igéhez való hűséget érzi szavainkból.” Csatoltan lehet olvasni a nyilatkozatot!

A hit útja – böjti sorozat volt Mandabokorban

Nyíregyháza – Ötvened hetében, a böjt kapujában került megrendezésre a nyíregyházi ötödik körzetben a hagyományos böjti evangelizációs sorozat. Zsarnai Krisztián esperes, körzeti parókus meghívására Orbán Attila szárazdi misszionárius szolgált a többfunkciós közösségi házban.

Egészségkultusz – A Labossa lelkészházaspár szolgálata Mandabokorban

Mandabokor – Exaudi vasárnapján Zsarnai Krisztián esperes meghívására az érdi gyülekezetben szolgáló Labossa Péter Mihály és felesége, Labossáné Kővágó Anita jöttek el előző szolgálati helyükre, a nyíregyházi gyülekezetbe, hogy Mandabokorban személyes hangú előadásban, bizonyságtételben tanítsanak az egészségkultusz árnyoldalairól; különösen is ezekre a kérdésekre adjanak biblikus választ: van-e keresztyén jóga és természetgyógyászat?

Győri János Sámuel lelkész evangelizációs sorozatot tartott Mandabokorban

Mandabokor – Az adventi időszak kezdete előtti héten, Zsarnai Krisztián esperes, a körzet parókusa meghívására Előkelő ifjak terepgyakorlata Nebukadneccar udvarában címmel tartott négy estés igehirdetés sorozatot a „Bokortanyákon élők társadalmi esélyegyenlőségéért” pályázat keretein belül épült mandabokri többfunkciós közösségi épületben, Dániel próféta könyve első három fejezete alapján Győri János Sámuel nyugdíjas, gyülekezetplántáló lelkész.

„Ezen a helyen békességet adok! ”– így szól a Seregek Ura – Hálaadó istentisztelet volt a mandabokori többfunkciós közösségi épületben

Nyíregyháza – Mandabokor – Hálaadó istentiszteletre gyülekezett a 263 éves nyíregyházi egyházközség városában és a környező bokortanyákon élő népe 2016. október első vasárnap délutánján, mert új funkcióval bővült a mandabokori istentiszteleti helyük; befejeződött a vendégszobák kialakítása az imaház tetőterében. Hat klimatizált, saját fürdőszobával rendelkező kényelmes szobában összesen huszonegy, felüdülésre és lelki feltöltődésre vágyó testvért tudnak fogadni egész évben, akár egy csendeshétre vagy csendes hétvégére.

Nem volt és nem lesz ez mindig így! – Befejeződött a böjti esti igehirdetés sorozat Nyíregyházán

A nyíregyházi 262 éves Evangélikus Egyházközség hagyományos, böjt első hetében tartandó esti igehirdetés sorozatán ez évben a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye esperese, a gyülekezet parókus lelkésze szolgált. Zsarnai Krisztián a Szentírás első és utolsó lapjairól vette prédikációinak alapigéit: amikor még nem volt bűn; a teremtés hajnalán, és amikor már nem lesz bűn; Isten eljövendő országában. Az öt estén megtöltötték a gyülekezeti termet a mind a négy körzetből érkező evangélikusok. E „böjtös”, ezért „képtelen”, de igaz tudósításban csak néhány mondatban foglaljuk össze Isten első teremtésétől az új teremtésig ívelő gondolatokat, mert az érdeklődők a tudósító honlapján meghallgathatják, sőt a mandabokri közösségi ház új honlapján el is olvashatják ezeket az igehirdetéseket, és a meghívó színei képek nélkül is beszédesek...

Isten közösségi háza épül

Nyíregyháza – Házról házra járva kereste a híveket a bokortanyákban, aztán ahogyan gyarapodott a névsor, a családtagok születésnapjára időzítette az újabb és újabb látogatást. Így építette 2007-től, Nyíregyházára helyezésétől a kapcsolati hálót Zsarnai Krisztián Manda- és Bálintbokorban, Felsősimán, Kálmánházán, Petőfitanyán. Mély, komoly beszélgetésekkel alapozta meg a fiatal beosztott lelkész azt a gyülekezetet, amely mára 1016 evangélikust tart nyilván a szabolcsi megyeszékhely peremén, a városalapító tirpákok lakóhelyén. Nyolcvan-száz ember jár az istentiszteletekre, gyülekezeti alkalmakra, amelyeknek egyelőre a mandabokori művelődési ház ad otthont – de már tető alatt van az Isten háza! Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - Zsarnai Krisztián csatornájára