nők világimanapja

„Biztos alapra építsünk!” (Mt 7,24-27) – Online tartják meg a nők világimanapjának előkészítő konferenciáját

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottságának tagjai az idei Világimanap előkészítő konferenciáját, a hatályos járványügyi rendelkezések figyelembevételével, mégsem tarthatják meg személyes jelenléttel. Így más megoldást találva, az online „találkozás” lehetőségét kínálják fel.

Kelj fel és járj! – Készülünk a március 6-i világimanapra

Budapest – Jézus jól ismert, a Bethesda tavánál egykor elhangzott felszólítása 2020. február 1-én bátorításként hatott a világimanapi előkészítő konferenciára érkezett közel 150 résztvevő számára. Valamennyien azért gyűltek össze a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában, hogy ötleteket meríthessenek a gyülekezetükben a március első péntekén tartandó imanapi alkalomra. A házigazda teendői e sorok írójára, a MEÖT Női Bizottságának elnökére hárult. A vendéglátást a Budai Református Egyházközség fiataljai és a Lónyai Utcai Református Gimnázium diákjai segítették nem kis lelkesedéssel.

Ajánló: Egymillió Bibliát Kubába!

Több mint 150 esztendeje indult el a március első péntekén tartandó világimanap, amelynek liturgiáját idén kubai nők keresztény közössége állította össze. Kezdetben kanadai és amerikai asszonyok kezdtek könyörögni saját lelkészeikért, gyülekezeteikért, ám hamar felismerték, hogy Krisztus népének mindenütt, határokon átívelve is szüksége van a megújulásra, erősödésre a hitben, a keresztény testvérek támogató szeretetére.

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Budapest – Az ökumenikus világimanapot 2016. március 4-én, pénteken tartják, amelynek tematikáját idén a kubai keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az MTI-vel.

Nők világima-napjának előkészítő konferenciáját tartották a Deák téren

Budapest – Ebben az évben a kubai keresztyén asszonyok állították össze a nők világima-napjának liturgiáját. A 2016. január 30-án tartott előkészítő konferencián, a Deák téri evangélikus gyülekezeti teremben megtekinthették az érdeklődők az ország bemutatóját, hallhattak bibliatanulmányokat, és hasznos gyakorlati tanácsokat gyűjthettek az otthoni gyülekezeti imanap megrendezéséhez. Az ebédszünetben kubai különlegességeket is lehetett kóstolni.

Ökumenikus világimanapi alkalmat tartottak Miskolcon is

Miskolc – Ökumenikus világimanapi alkalmat tartottak Miskolcon is pénteken a Tiszáninneni Református Egyházkerület Székházának nagytermében. Erre az alkalomra a bahamai rendezőbizottság készítette el a liturgiai anyagot. A liturgiában több felekezet részt vett: a reformátusokon kívül evangélikus, katolikus, metodista és görög katolikus hívek is.

A sivatagban folyókat fakasztok... – Imanap Józsefvárosban

Budapest – A Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség volt a házigazdája az idei női világimanapnak 2014. március 6-án. Szöveg és fotó: Gombkötő Beáta

„Jövevény voltam, és befogadtatok...” – Női világimanap Brassóban

Brassó – 2013. március elsején ünnepeltük a brassói magyar evangélikus templomban a nők világimanapját. A mintegy 200 résztvevőt Raduch Ilona tiszteletes asszony köszöntötte. Bevezetőül elmondta, hogy a világimanapi mozgalom a legnagyobb ökumenikus női mozgalom, amelynek mottója „Informálódva imádkozni – imádkozva cselekedni”. Ezt a mozgalmat a 19. század végén amerikai és kanadai nők hívták életre. Érdekessége, hogy nem elsorvadt az első néhány imanap után, hanem évről évre egyre több ország csatlakozik hozzá. 1956-ban a sziú indián asszonyokért már 134 országban imádkoztak asszonytársaik. Brassóban a magyar evangélikus gyülekezetben közel 40 éve ünnepelik a nők világimanapját, amely alkalmakon az elmúlt 20 évben más felekezetű asszonyokat is vendégül látnak. Forrás: evangelikus.net, szöveg: Raduch Réka

Világimanap szűkebb pátriákban

A 2013. évi világimanap hazai eseményeiről lassan csordogálnak a híradások. Néhány nappal március első péntekét követően még nem állnak rendelkezésre számadatok arról, hogy hány helyszínen rendezték meg ezt a rendhagyó istentiszteleti alkalmat. Az azonban tudható, hogy a gyülekezeteken kívül iskolákban, kórházakban, civil szervezetek programjába illesztve is felolvasták az idei imanap könyörgéseit. Forrás: Evangélikus Élet

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Budapest – Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek vezérgondolata: Mindannyian menekültek vagyunk a világon – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerdán az MTI-vel. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - nők világimanapja csatornájára