Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Tanulmánykötet jelent meg az egyházak és a katonai erők együttműködéséről

Az egyházak és a katonai erők előtt álló kihívások, az együttműködés lehetőségei címmel jelentetett meg közös tanulmánygyűjteményt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Szociáletikai Bizottsága és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az értekezéseket április 29-én egy minikonferencia keretében ismertették.

MEÖT főtitkár: változó időpontokban nyitnak a protestáns egyházak

„Az emberek lelki szempontból is kiéhezettek arra, hogy újra személyesen részt vehessenek a templomi alkalmakon” – fogalmazott néhány napja dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára, amikor az M1 televíziós csatorna egyik műsorában a templomok újranyitása kapcsán készítettek vele interjút.

Egyházak együtt a járványban

Immár magyar nyelven is elérhető az Európai Protestáns Egyházak (GEKE) legújabb kiadványa, ami mintegy sorvezetőként szolgál a kontinens egyházainak teológiai és társadalmi párbeszédéhez az elkövetkező hónapok során.

„Ne féljetek!” (Mt 28,10) – Húsvéti üzenet 2021

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa 2021 feltámadás ünnepén közös húsvéti üzenett adott ki.

Rendhagyó lesz a világimanap

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Fábián Barna műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral a világimanapról.

Felkészítő videót adtak ki a 2021-es Világimanapra

Budapest – A 2021. esztendőben – a hatályos járványügyi szabályok miatt – nincs mód a Világimanap előkészítő konferenciájának személyes jelenléttel való megtartására. A gyülekezeteket, nőcsoportokat a MEÖT Női Bizottsága keretén belül működő imanapi munkaközösség egy videóval segíti a március 5-i alkalomra való felkészülésben.

Egyházi vezetők emelték fel szavukat a keresztények gyalázása ellen

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyháza Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkárával a vallásgyalázásról és a vallási vezetők által kiadott nyilatkozatról.

A MEÖT-ben került sor a „Családokért határtalanul” alapítvány alakuló ülésére

Budapest – Nem véletlen, hogy éppen karácsony előtt néhány nappal hívta életre Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya a „Családokért határtalanul” alapítványt. A szervezet célja, hogy a Kárpát-medencében élő családok között határtalan kapcsolatokat teremtsen. Az anyaországbéli és a határon túli családok összekapcsolása által hatékonyan tudják majd egymást kölcsönösen támogatni. Fontos szempont, hogy az alapítvány működése során a családokban jelentkező problémákra családok segítségével adjon megoldást.

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Budapst – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2020. december 2-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.

Online istentiszteletekre és misékre térnek át az egyházak

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral a járványügyi helyzet miatt kialakult egyházi döntésekről az istentiszteleti látogatások kapcsán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa csatornájára