Szeretnék bekapcsolni a diakóniai munkába az iskolát is

Szeretnék bekapcsolni a diakóniai munkába az iskolát is

Share this content.

Forrás: minap.hu, fotó: Végh Csaba, további fotó: Balicza Máté
Miskolc – Pedagógusokkal találkozott az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke Miskolcon. Fabiny Tamás a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola és Óvoda nevelőit látogatta meg.

Gryllus Dániellel közösen érkezett meg, és egy Weöres Sándor műveiből összeállított zenés, irodalmi és teológiai délutánt hozott ajándékba. A püspök, aki gyermekként négy évig élt a városban, most azért jött, hogy meghallgassa a pedagógusok oktatással kapcsolatos elképzeléseiket, gondjaikat. De arról is beszélt, hogy az iskolát szeretnék bekapcsolni a diakóniai munkába.

Hogy lehetne majd az iskolát is abba az irányba segíteni, hogy nyitott legyen a szeretetszolgálatba való bekapcsolódásra az egyházközségekkel együtt, és így az egyházközség területén diakóniai szeretetszolgálati munka is meginduljon  nyilatkozta Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke. Hozzátette: „Biztos vagyok abban, hogy a diákok akár az önkéntes munka keretében, akár egyéb szervezett formában jelen lesznek majd ebben a diakóniai szeretetszolgálati munkában.” 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!