Szeretet árad a húsvétból

Szeretet árad a húsvétból

Share this content.

Forrás: delmagyar.hu
Szeged – Úgy tartják, hogy a legfontosabb ünnep az evangélikusoknál a nagypéntek. Egyes vélemények szerint azonban ezt nem az evangélikusok állítják, hanem inkább róluk tartják ezt, és régebben még inkább így volt.

„Hangsúlyos a nagypéntek valóban, de a húsvéttal teljes az ünnep. Az biztos, hogy mi nemcsak a húsvétra készülünk, hanem az egész nagyhétre” – magyarázta Cserháti Sándor evangélikus lelkész. Úgy fogalmazott, nehezen megélhető ez az ünnep, a feltámadás valóságával újra és újra meg kell küzdenie a keresztény embernek. „Nagyon fontos, hogy Jézus nem bosszúval jön vissza a feltámadás után. Feltámadása azt bizonyítja, a szeretet örökre szól” – fogalmazott a lelkész. Szerinte Jézus beköszönő mondata, „Békesség néktek", ma is üzenetértékkel bír, amikor revansot vehetne, nem bosszúval jön, hanem a békesség szavával, szeretettel.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!