Rászoruló gyermekeknek szervezett adventi játszóházat az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló gyermekeknek szervezett adventi játszóházat az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel
Budapest – Országos Segélyközpontjának látóköréből hívott meg 30 rászoruló gyermeket egy különleges délutánra az Ökumenikus Segélyszervezet. A Csepelen található Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőháza közösségi termében szervezett adventi játszóházban mézeskalácssütéssel és kézműves-foglalkozásokkal várták a gyereksereget.

A foglalkozást önkéntesek is segítették, köztük Péter Szabó Szilvia és Cserpes Laura énekesnők, Barabás Éva és Gál Petra műsorvezetők. Az adventi program kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A gyűjtés Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek! jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól.

Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek esélyt kínáljon a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

Az ünnepi időszakban a segélyszervezet különleges közösségi és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve adománygyűjtéssel forrást teremteni az ünnepi segélyakciókon túlmutató, egész éves munkájához. A segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves, rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!