Új szívet adok nektek! – Ismét lesz országos evangélizáció a Deák téren

Új szívet adok nektek! – Ismét lesz országos evangélizáció a Deák téren

Share this content.

Forrás: Evangélikus Missziói Központ
Budapest – 2017. október 14-én országos evangélizáció lesz a Deák téren, Új szívet adok nekek, új szívet adok belétek mottóval.

Isten Igéje teremt hitet, egyházat. A teremtettség az ő szava által jött létre. A mínuszba, halálba süllyedt világnak, egyháznak is ő adott életet a megváltásban és lehetőséget a folyamatos megújulásra. Jézus a testet öltött Ige. Ezt az Igét kapta a XVI. századi - egyházra nem nagyon hasonlító - szervezet is. Luthernek és mindazoknak, akik befogadták az élet beszédét, mennyei perspektívák nyíltak személyes és közösségi életükben. Erre az Igére van szüksége a ma egyházának is. Életet, hitet, megújulást, jövőt csak Istentől kaphatunk. Urunk megtérésre, megújulásra hív minket az október 14-i országos evangelizáción is. Ő szól, Ő hív, Ő adhat új szívet.

Szeretettel várjuk minden „szomjas” testvérünket, hozzátartozóikat, munkatársaikat, szomszédjaikat erre az éves nagy találkozóra, amely a Reformáció 500. évfordulójának ünnepén eszköz lehet Urunk kezében.

A nap fő igehirdetője Ulrich Parzany német evangélikus lelkész, Európa-szerte ismert evangelista lesz. A nap zenei vezetője pedig Győri János Sámuel. Szlovéniából, Muravidékről magyar-szlovén zenekar szolgálata színesíti a programot. 

A szekciók nagy részében a hallott igehirdetés által felvetett témákat beszélhetik meg a résztvevők a reformáció jegyében. Néhány szekcióba egyedi tartalmak is bekerültek. Az egyik helyszín a felújított evangélikus múzeum lesz.

A délután folyamán hárman tesznek tanúságot arról, hogy mit cselekedett életükben Isten.

Jó hagyományunk szerint útra bocsátó igehirdetéssel és úrvacsorai közösséggel zárul a nap.

Jöjjetek, íme minden kész!

Az Evangelizációs és Missziói Bizottság nevében, Szeverényi János.

Csatolt állományok: evangelizacios-plakat2017-nagyobb.jpg -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!