Oltalom a zivatarban – Könyvbemutatón jártunk – VIDEÓK!

Oltalom a zivatarban – Könyvbemutatón jártunk – VIDEÓK!

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, videó: Győri András Timótheus
Budapest – Id. Zászkaliczky Péter nyugalmazott evangélikus lelkész szerkesztésében, szerzőségével jelent meg az Oltalom a zivatarban II. A Pesti Evangélikus Egyház a 20. században című kötet. A könyvet Sólyom Jenő és Kertész Botond közreműködésével mutatták be 2019. május 9-án az Evangélikus Országos Múzeumban.

Az Evangélikus Országos Múzeum szervezésében és a Reformációi Emlékbizottság támogatásával megrendezett Evangélikusok Budapesten című konferencia után került sor a konferencia témájához egyébként szorosan kötődő könyv bemutatójára.

Smidéliusz Gábor és Zalán András mondtak köszönetet a Deák téri gyülekezet nevében a kötet megjelenéséért.

Smidéliusz Gábor az Isten közelében való menedékre és a Deák téri közösség életére fókuszálva osztotta meg igei gondolatait.

Ezután Sólyom Jenő tartott előadást Miért fontos, hogy egy gyülekezet kutassa a múltját és lehetőség szerint megjelentesse saját történetét? címmel.

A kötetet Kertész Botond mutatta be.

Az alkalmon köszöntőt mondott Fabiny Tamás elnök-püspök,

a könyv megírásának szándékairól pedig Zászkaliczky Péter szólt.

Az előadások közben Király Dóra és Regős Júlia zenei összeállítását hallgathatták meg a jelenlévők.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!