Ökumenikus tanévnyitó istentiszteletet tartottak a Miskolci Egyetemen

Ökumenikus tanévnyitó istentiszteletet tartottak a Miskolci Egyetemen

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Miskolci Egyházmegye
Miskolc – 2019. szeptember 19-én a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség tanévnyitó istentiszteletet szervezett a Miskolci Egyetemen. A szertartáson a fiatalok könyörgéseket olvastak fel a tanév sikeréért, az oktatókért, a fiatalokért, valamint Miskolcért, az ott élőkért is. Az alkalmon szolgált Gerlai Pál evangélikus lelkész is.

Az istentiszteleten Makkai László görögkatolikus pap, miskolci egyetemi lelkész beszédében a gazdag ifjú történetéből emelt ki néhány olyan gondolatot, ami jó nyitánya lehet a tanévnek.

A történetben szereplő ifjú kereste életében Istent és a tökéletességet, mégis szomorúan távozott. Ma is sokan keresik a kapcsolatot Istennel. Vannak, akik egész életükben követői lesznek, és vannak, akik szomorúan távoznak, mert Isten rátapint az érzékeny pontra az életükben. Ám ha az ember elfordult Istentől, nemcsak egy időre, de egész életében szomorú marad. Isten szeretete töltheti ki azt az űrt az életünkben, képes a szomorúságot örömmé formálni, és segít, hogy pozitívan lássuk magunkat és jövőnket – mondta az egyetemi lelkész.

Az istentisztelet végén szeretetvendégségre és beszélgetésre hívták a fiatalokat, s közben ismertették az éves lelkészségi programokat.

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!