Különleges zenei csemegében volt részük az érdeklődőknek a kecskeméti evangélikus templomban

Különleges zenei csemegében volt részük az érdeklődőknek a kecskeméti evangélikus templomban

Share this content.

Kecskemét – 2013. március 25-én hétfőn este még a szakadó hóesésben is megtelt az evangélikus templom, ahol igazán különleges zenei műsort adtak a finn és indiai művészek. Forrás: kecskemet.hu, szöveg és fotó: Komlós József JR

A zenei Oscarra jelelölt Bombay Jayashri énekével mutatták be Eero Hämeenniemi finn zeneszerző Ghalib dalok című kompozícióját, amely érdekes módon az indiai zenét az európai barokk és a korhű praxis eszköztárával párosítja. Az esten a Kelet zenei hatásait képviselte még Sai Shravanam, aki tablán kísérte az éneket, míg a dallamszekciót egy igazi barokk gambaegyüttes szólaltatta meg Marain Marais stílusában.

Markku Luolajan-Mikkola (viola da gamba), Mikko Perkola (viola da gamba) és Eero Palviainen (teorba) az est első részében a francia nagybarokk kiváló mesterének műveit is megszólaltatta olyan csodálatos intimitással, bensőségességgel, amilyenről a BIS svéd világcég Marin Marais: Piéces du viole de 2nd livre című CD-jén is bizonyítékot kapunk.

Itt a világjáró, nagyszerű technikájú és érzékeny zeneiségű Markku Luolajan-Mikkola Varpu Haavisto második gambakíséretével vette fel Marais darabjaiból; a basszuskíséretet Eero Palviainen (teorba) és Elina Mustoinen (csembaló) biztosítja. Markku Luolajan-Mikkola nagyon átérzi a kor szellemét, s olyan szépséggel muzsikál, melyet a hétfői koncerten is többszöri visszahívással díjazott közönsége. Világszínvonalú, remek, szép hangzásterű CD-t készítettek, amelynek külön érdekessége, hogy Kecskemét testvérvárosa, Hyvinkaa támogatásával valósult meg.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!