A hittanversenyek második fordulója zajlott a hétvégén

A hittanversenyek második fordulója zajlott a hétvégén

Share this content.

A Magyarországi Evangélikus Egyház minden évben gyülekezeti és intézményi szinten is megrendezi hittanversenyeit. A gyülekezeti/iskolai fordulók után 2013. március 23-án, szombaton került sor a területileg illetékes intézményekben (Aszódon, Pakson és Sopronban), valamint az egyházmegyékben különböző gyülekezetek szervezésében a hittanverseny második fordulójára. Az evangelikus.hu a Facebookra feltöltött képanyagból mazsolázott. Forrás: facebook.com/evangelikusgyulekezet.kaposvari, facebook.com/evangelikusegyhaz.kecskemeti, facebook.com/groups/273736856051765

„Minden lélek dicsérje az Urat!” Az áldás, istendicséret és a Biblia zenei világát körbejáró témában ezen a megyei/területi versenyen a csapatok korosztályok szerint mérkőztek meg egymással (azaz egy-egy gyülekezet vagy iskola egy korosztályban egy-egy csapatot küldhetett).

Így az országos fordulóban korosztályonként az összes csapatból az egyházmegyét egy-egy, míg az oktatási intézményeket területenként két-két csapat képviselheti. Az országos forduló iskolai része 2013. április 20-án lesz az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, míg a gyülekezeti fordulót április 27-én a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában tartják Budapesten.

A kaposváriak beszámolója, ahogyan ők élték át e nap eseményeit:

 

Hideg reggelen várakozott 30 gyermek és jó pár szülő Kaposváron az evangélikus templom előtt. Vajon mikor érkezik meg a Tabról érkező busz, amely a két gyülekezet 50 fiatalját elviszi a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye hittanversenyére és gyermeknapjára? A busz végül megérkezett, és utána még jó pár személygépkocsi is indult, hogy Porrogszentkirályra érkezve eltöltsenek egy nagyszerű napot a dél-dunántúli evangélikusokkal.

A somogyi kis faluban a parókia előtt már sorakoztak az autók, a gyülekezeti teremben pedig a rengeteg sütemény, amellyel a helyi gyülekezeti tagok várták az egyházmegye fiataljait.

A nap Sikter János porrogszentkirályi lelkész áhítatával és a helyi fiatalok zenélésével, énektanításával kezdődött. Ezek után négy helyszínen, közel 25 csapattal kezdődött el a hittanverseny, egy ötödik helyszínen pedig kézműveskedésre volt lehetősége azoknak a fiataloknak, akik a versenyben nem vettek részt. A több tucat szülővel - akik izgalommal várták gyermekeik beszámolóját a versenyről - közben Szigethy Szilárd beszélgetett, foglalkozott.

Ebéd után – amit gyülekezeti tagok készítettek el - egy kis pihenés következett. A szabadidőt a fiatalok beszélgetéssel, sétával, valamint focizással töltötték el. A focimeccs legértékesebb játékosának Smidéliusz Zoltán esperest választották a résztvevők.

A délutáni program Kőszeghy Miklós és Kőszeghyné Raczkó Zsuzsa interaktív bibliai színházával folytatódott, amelynek közvetlen humora ámulatba ejtette a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az irgalmas samaritánus története alapján megfogalmazott színdarab legfőbb tanulsága, hogy mindig jó, ha az embernek van irgALMA.

A nap zárásaként az elsőéves teológusok zenéltek a 150 fős hallgatóságnak, végül Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka hirdetett eredményt és osztotta ki az emléklapokat, jutalmakat a résztvevő csapatoknak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!