Valós Változás – a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű álláskeresők komplex kompetenciafejlesztése

Valós Változás – a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű álláskeresők komplex kompetenciafejlesztése

Share this content.

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet innovatív kezdeményezése, az Ygen Humánerőforrás Központ munkaerőpiaci-fejlesztő tevékenysége merőben más módszereket alkalmaz, mint a hagyományos állásközvetítő rendszerek, hiszen alapvető célja, hogy felkészítse és alkalmassá tegye az álláskeresőket a munkavállalásra és a megszerzett állás megtartására. Forrás: segelyszervezet.hu

A komplex, hatékony, rugalmas és egyénre szabott eszközöket használva a 70%-ot is eléri az elhelyezkedés eredményessége.  A több hónapos felkészítés során személyiségfejlesztő tréning, kompetenciafejlesztés, álláskeresési tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, pálya- és karriertanácsadás, próbainterjús rendszer, komplex munkaerő-piaci fejlesztő tréning, önbizalomfejlesztő tréning és álláskereső klub áll a hátrányos helyzetű álláskeresők rendelkezésére, amely szolgáltatásokban HR-szakemberek, pszichológusok, trénerek és szociális munkások támogatják őket. A segélyszervezet a későbbiekben fenti módszerét országosan el kívánja terjeszteni saját intézményei, illetve más intézmények körében is.

A már évek óta működő budapest-soroksári munkaerő-piaci fejlesztő központ után a Kőbánya Kis-Pongrác telepi iroda már a második ilyen jellegű intézménye az Ökumenikus Segélyszervezetnek, ahol 2013. március 27-én nyílt napot szerveznek tevékenységük bemutatására.

A sajtónyilvános eseményen részt vesz:

Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke;

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára;

Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete;

Kovács „Kokó” István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete;

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!