A víz világnapja – Előadások, állatos programok és rendhagyó tanórák színesítik a programot

A víz világnapja – Előadások, állatos programok és rendhagyó tanórák színesítik a programot

Share this content.

Budapest – A pesti árvíz 175. évfordulójára emlékezik az Országos Mezőgazdasági Könyvtár, a Rex Állatsziget bemutatókkal készül, az Ökumenikus Segélyszervezet pedig rendhagyó tanórát tart a víz világnapja alkalmából. Forrás: MTI

Az Országos Mezőgazdasági Könyvtárban első alkalommal ünneplik meg a víz világnapját; a március 22-én 10 órakor kezdődő rendezvényen az 1838-as pesti árvíz 175. évfordulójáról előadással emlékeznek meg, amelyet Kaján Imre, a Duna Múzeum egykori igazgatója tart.

A budapesti Rex Kutyaotthon Alapítvány március 23-án 10 órától várja a családokat színes programokkal: a Tropicarium Budapest a teknősök párharcáról és a „magyarnak hitt halakról” rendez bemutatót, a tűzoltóság képviselői a víz erejéről tartanak előadást, az Aquaworld pedig a vizet mint a játék egyik forrását mutatja be az egybegyűlteknek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet pénteken 9.45-kor rendez előadást a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban. Interaktív előadás keretében a segélyszervezet afrikai segélyprogramját koordináló munkatársak fotókiállítással, exkluzív képekkel és egy etiópiai kútból hozott palack víz szemléltetésével azt szeretnék bemutatni a világnapon, hogy a Föld egyes országaiban mekkora küzdelmet jelent az olyan alapvető életfeltételek biztosítása is, mint a víz.

A programon a szervezők elsősorban a szolidaritásra és környezettudatosságra kívánják felhívni a figyelmet, és beszámolnak arról is, hogy a korábbi magyarországi adománygyűjtéseknek köszönhetően milyen eredményes segélyprogramokat hajtottak végre Etiópiában.
 

Címkék: Víz világnapja - program -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!