Vetélkedő: „Párbeszéd” – Reformáció és tolerancia – 40 éves a Leuenbergi konkordia

Vetélkedő: „Párbeszéd” – Reformáció és tolerancia – 40 éves a Leuenbergi konkordia

Share this content.

A Reformációi Emlékbizottság és az Evangélikus Országos Múzeum vetélkedőt hirdet 8–11. osztályos diákok számára. A vetélkedő témája a protestáns egyházismeret, az evangélikus és református egyház közös története, tanításuk hasonlóságai és különbségei.

Nevezhetnek 3-5 fős iskolai, gyülekezeti csapatok vagy baráti közösségek.

A különféle típusú, kreatív feladatokból álló vetélkedő hatfordulós. Az első öt forduló feladatait az EOM honlapján kapják meg a csapatok, és elektronikusan vagy postán küldhetik vissza. A nyolc legjobb eredményt elért csapat személyesen méri össze tudását az októberi döntőben Budapesten.  

A nyereményeket a Reformációi Emlékbizottság biztosítja.

A jelentkezési lap és az ajánlott irodalom az alábbi webcímen lesz elérhető 2013. ápr. 5-től: www.evangelikusmuzeum.hu  (a Pályázatok menüpont alatt).

Jelentkezési határidő és az első feladat kihirdetése: 2013. ápr. 12.

Csatolt állományok: kiiras_leuenberg.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!