Nagy teljesítményű aggregátorokkal segít az Ökumenikus Segélyszervezet több áram nélkül maradt településen

Nagy teljesítményű aggregátorokkal segít az Ökumenikus Segélyszervezet több áram nélkül maradt településen

Share this content.

Budapest – Nyíregyháza – Az Ökumenikus Segélyszervezet olyan szabolcsi településekre juttat el 15 nagy teljesítményű aggregátort, ahol napok óta folyamatosan nincsen áram. A készülékeket Budapesten szerezte be a segélyszervezet, mivel a térségben mára hiánycikknek számít. Forrás: segelyszervezet.hu

 

Ahol a helyreállítási munkálatok tovább elhúzódnak, ott a nagy teljesítményű készülékek egyszerre több család számára biztosítanak áramot. Az aggregátorok folyamatos mozgatásával a készülékek összességében több száz család számára jelentenek segítséget. Az önkéntesek közreműködésével ma kiosztandó aggregátorok, illetve a működtetésükhöz szükséges üzemanyag és kábelek szükség esetén melegedőket, illetve egyéb közösségi helyszíneket (óvoda, iskola, orvosi rendelő stb.) is segítenek az áramszolgáltatás helyreállításáig.

A segélyprogram végrehajtását az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnere, az E.on támogatja.

Tizennégy Szabolcs megyei település önkormányzatának, a melegedőkbe, illetve az áram nélkül maradt családoknak vittek gyertyát és takarókat az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a tegnapi és mai napon. A segélyáru átadása mellett egyúttal személyesen tájékozódtak a kialakult helyzetről, és felméréseket végeztek a térségben. Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen tartózkodó munkatársainak tájékoztatása szerint a napok óta tartó áramszünet hatása mára erősen érzékelhető: többek között olyan következmények tekintetében is, hogy kiengednek a mélyhűtő ládák, elfogytak a gyertyák és az elemek, melyekre nagy szükség van a mindennapokban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!