ProChrist: Parzany kórházba került

ProChrist: Parzany kórházba került

Share this content.

Stuttgart – Meglepetéssel vette kezdetét idén a ProChrist, Európa legnagyobb evangélizációs kampánya: a stuttgarti központi alkalom várt előadója, Ulrich Parzany (Kassel) vírusfertőzés miatti keringési zavar következtében kórházba került. Helyén a württembergi lelkész és újságíró, Steffen Kern (Walddorfhäslach bei Reutlingen) tartotta meg a prédikációt a több mint 17 országban, így köztük Magyarországon is átvett műholdas közvetítésen. Forrás: idea.de, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Kern saját bevallása szerint csak két órával a kezdés előtt tudta meg, hogy be kell ugrania Parzany helyett. A ProChrist szóvivője, Thomas Brand (Kassel) elmondta, hogy a 71 éves Parzanynak továbbra is kórházban kell maradnia. Meg kell várni, hogy egészségi állapota javul-e.

A délután folyamán már valószínűleg tudni fogják, hogy esetleg ma este fog-e tudni prédikálni – nyilatkozta Brand az idea hírügynökségnek (Wetzlar). Az első reakciók szerint Kern prédikációja, amelyet a boldogságról mondott el mintegy négyezer hívő előtt a stuttgarti Porsche Arenában, mindenféle gond nélkül eljutott a világ többi részébe is. A körülbelül 30 perces igehirdetés elején Kern utalt Parzany rosszullétére:

„Senki sem fizetett elő a szerencsére és a boldogságra. Ezt Ulrich Parzany rosszulléte is példázza. Milyen jó, ha ilyenkor a jó orvosok mellett életünk fundamentumát is meg tudjuk találni.”

A stuttgarti ProChrist-munkacsoport vezetője, Ralf Albrecht esperes (Nagold/Nordschwarzwald) az igehirdető gyors leváltását a ProChrist „Kétségek és csodálkozások” mottójának megerősítéseként ítélte meg. Isten hagyja, hogy az emberek átélhessék azt, hogy benne bízhatnak. Ezt az üzenentet Kern „tisztán, korszerűen és nyomatékosan” közvetítette. Az evangélium továbbításához az igehirdető személye kevésbé jelentős, sokkal inkább az üzenet maga az, ami fontos.

Kern nem is sejtette, mi vár rá majd a Porsche Arenában. Még egy aktatáskát sem vitt magával. Amikor eljutott hozzájuk a hír, hogy Parzany nem fogja tudni a prédikációt megtartani, gyorsan kiderült, hogy neki kell átvennie a helyét. A württembergi Die Apis gyülekezeti közösség vezetőjeként az aréna otthonos környezet volt már számára. Kern nemrégiben jelentette meg Szeretek élni – A boldogságból élni című könyvét, így ennek központi gondolatát tudta elmondani a prédikációjában.

Friss információ:

A március 4-én közvetítendő evangelizáción még Steffen Kern fogja hirdetni Isten igéjét. Parzanyt orvosai egyelőre pihenésre ítélték. Március 5-től viszont a tervek szerint már Parzany venné át a helyét a szószéken, a stuttgarti Porsche Arénában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!