Frissítés – újraindítás – megerősítés – 24 óra hivatásgondozás Piliscsabán

Frissítés – újraindítás – megerősítés – 24 óra hivatásgondozás Piliscsabán

Share this content.

Piliscsaba – A Déli Egyházkerület 2013-ban jubiláló lelkészei immár hagyományos hivatásgondozói alkalomra gyűltek össze március első két napján a piliscsabai Béthel Missziói Otthonban. Szöveg: Gáncs Péter, fotó: Gazdag Zsuzsanna

Bár tudjuk, hogy egyházunk, benne gyülekezeteink, intézményeink nem a lelkészekből élnek, és nem a lelkészektől működnek jól, de kár lenne tagadni: ha a lelkész kiég, megfárad, akkor ez kihat a családjára éppúgy, mint a rábízott kisebb-nagyobb közösségek életére és szolgálatára. Ebből következően, egyházunk alapvető stratégiai feladata lenne a lelkészek úgynevezett hivatásgondozása, amit sajnos, csak három éve kezdtünk el tudatosabban kiépíteni egyházkerületünkben. Talán, mások számára is tanulságosak lehetnek ennek az útkeresésnek a legfrissebb tanulságai. Mi történt velünk, bennünk és általunk március első két napján a piliscsabai Béthel Missziói Otthonban?      

Gáncs Péter cikke teljes terjedelmében az Evangélikus Élet 2013. március 10-én megjelenő számának Égtájoló című rovatában olvasható.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!