Bővül a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola – Elhelyezték az alapkövet

Bővül a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola – Elhelyezték az alapkövet

Share this content.

Pápa – Újabb jelentős állomásához érkezett az oltalom és nyitottság mentén épülő lutheránus sziget. A pápai evangélikusok sikeres pályázatának köszönhetően négy tanteremmel bővülhet az egyház által fenntartott Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola. Forrás: veol.hu, Nagy Imre

A tervekről és a megvalósítás folyamatáról a múlt hét elején számoltak be az építtetők és az építők. Vasárnap ünnepi istentisztelet keretében helyezték el az új, a meglévő százéveshez szervesen kapcsolódó épület alapkövét. Az evangélikus templomban tartott istentiszteleten – aminek alapgondolata „a bölcsesség kezdete az Úr félelme” volt – Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Ezt követően az iskola udvarán folytatódott az ünnepi délelőtt. Meghívott vendégek, köztük dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Töreki Sándor megyei rendőrkapitány, a város vezetői, a presbitérium tagjai, az iskola diákjai és nevelői hallgatták Németh Katalin megbízott iskolalelkész, Szemerei János és Polgárdi Sándor esperes gondolatait, majd Polgárdi Sándor ismertette az elhelyezésre váró urna tartalmát. Ebbe az oktatás ügye melletti hitvalláson túl, az építtetők, építők, pedagógusok, diákok névsora mellett többek közt az iskola történetéről írott kiadványt, a gyülekezeti újságot és lapunk szombati számát is elhelyezték az evangélikusok. Szemerei János áldását követően a márvány fedlapot Polgárdi Sándor és a kivitelező Bótakő Kft. ügyvezetője, Zsegraics Gyula rögzítették, majd az ünnep közös énekkel ért véget.

Az iskolabővítés munkálatai a vasárnapi nappal tehát elkezdődtek, az építtetők reményei szerint a több mint kétszázhúsz diák az új tanév kezdetén már birtokba is veheti a négy tantermet, tornatermet, aulát is magában foglaló új szárnyat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!