Magyarországon is elkezdődik a ProChrist evangelizáció

Magyarországon is elkezdődik a ProChrist evangelizáció

Share this content.

Budapest – A ProChrist nemzetközi evangélizáció magyarországi gyülekezetekben március 4. és 11. között követhető figyelemmel. Az 1993-ban Billy Graham amerikai baptista prédikátor által indított mozgalom idei sorozatát az előző évekhez hasonlóan, viszont immáron utoljára a németországi KIE főtitkára, Ulrich Parzany evangélikus lelkész vezeti. Szöveg: Galambos Ádám

Magyarország az ezredforulón csatlakozott ahhoz az ökumenikus evangelizációhoz, mely mostanra már Európában tizenhat országban követhető nyomon. A kezdeményezés, miszerint a tanúságtételek és az igehirdetés országokon átívelő egységként az egyház nagy és egységes gyülekezetét jelképezze ismét követhető lesz magyar nyelven Magyarországon és számos határon kívüli magyarlakta településen. Figyelemre méltó, hogy az idei évben Németország után Magyarország az az ország, ahol a legtöbb, immáron hetvenkét helyszínen vehetnek részt az érdeklődők az evangelizáción.

A nyolc estéből álló díjmentesen látogatható sorozat a kétség és ámulat címet viseli. Az igehirdetésekben és a színpadi jelenetekben napról napra más-más témát járnak körbe az előadók, megpróbálnak választ adni kétkedő kérdésekre, és segítenek rácsodálkozni Isten hatalmas ajándékaira. Ulrich Parzany igehírdetései mellett számos tanúságtétel, a nap kérdésének különböző megközelítésű értelmezése várható. A sorozat nem nélkülözi az énekeket sem, így gospel, spirituálé és más keresztény vonatkozású énekkincs is felcsendül az evangelizáción. A helyszíneken az internetes közvetítést megelőzően és azt követően lehetőség van beszélgetésre, a téma értelmezésére, ökumenikus együttlétre.

A ProChrist estéinek témái:

Március 4 - Hol találjuk a boldogságot?

Március 5 - Mennyi biztonsági háló kell?

Március 6 - Mi köze van a pénznek a hithez?

Március 7 - Mi segít, ha a szenvedés megkeserít?

Március 8 - Enyém, tiéd, senkié – kinek az Istene?

Március 9 - Mitől értékesek az értékeink?

Március 10 - Mi történik, ha meghal a szeretet?

Március 11 - Eltékozoljuk a jövőt?

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!