Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Share this content.

Budapest – Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek vezérgondolata: Mindannyian menekültek vagyunk a világon – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerdán az MTI-vel. Forrás: MTI

Tájékoztatása szerint az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig pénteken huszonnyolcadszor szervezi meg a MEÖT ezt az eseményt. Hozzátette: a világimanap tematikája „a jövevénység és a befogadás témáit járja körülˮ. A tematikát idén a francia keresztény nők készítették el. Megjegyezte, a világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg, együtt imádkozva (...) a menekültekért, akik kiszolgáltatott helyzetben vannakˮ. A MEÖT főtitkára közleményében rámutatott: az imanap résztvevői az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedésétˮ. A világimanapra való felkészülést segítő anyagok elérhetők és letölthetők a www.meot.hu honlapon.

Helyreigazítás

A MEÖT honlapjára feltett világimanapi anyagokban, az ott szereplő énekek kapcsán olvasható azok letöltésére vonatkozó utalás. Azonban sajnálattal vettük tudomásul, hogy az idei világimanapra szóló anyagot összeállító francia testvérek nem küldték meg számunkra az énekeket tartalmazó CD-t – az eredeti füzetben nem voltak meg azok kottái sem –, így az énekeknek a MEÖT-honlapra való feltöltésére nem volt lehetőségünk. Ezt az imanapi füzet nyomdába kerülésekor – tavaly ősszel – még nem tudtuk, s abban a reményben írtuk bele a füzetbe a letöltés lehetőségét, hogy a hanganyag a birtokunkban lesz. Ezek a francia énekek nem szokványosak, zenéjüket a világimanapi alkalomra szerezték, szövegüket erre az alkalomra írták. Így egyéb forrásból sajnos nem tudjuk beszerezni őket. Elnézést kérünk mindenkitől az utóbb tévesnek bizonyult instrukcióért. Mindazonáltal a világimanapi alkalomra a magyar énekkincsből is választhatnak olyan énekeket, amelyek üzenete segíti az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését.

Szíves megértésüket megköszönve, imanapi alkalmukra Isten áldását kérve, őszinte tisztelettel:
Dr. Fischl Vilmos, főtitkár

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!