Bővül az evangélikus iskola Pápán

Bővül az evangélikus iskola Pápán

Share this content.

Pápa – Tavaly nyáron sajtótájékoztatón jelentette be Polgárdi Sándor esperes, hogy a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola állami forrást kapott tervezett bővítéséhez, amelynek keretében négy új tantermet alakítanak ki. Forrás: veol.hu, szöveg: Nagy Imre

Az elképzelést az evangélikus egyház is támogatta. A számos terv között elkészült egy lutheránus fejlesztési sziget koncepciója is, a Pápai Evangélikus Egyházközség pedig, mint az iskola fenntartója, elérkezett az intézménybővítés alapkőletételéhez. Ezért tartottak sajtótájékoztatót kedden az evangélikus gyülekezeti házban. Az új szárny tervezője Gáncs Attila építész, a kivitelező a Bótakő Kft. lesz.

„Az elkövetkező években 224 diáknak adunk olyan új otthont, ahol a szabály szerint előírt terület a rendelkezésükre áll. Az evangélikus építészetben mindig is jelen volt a csendes nagyság, az építészek által megálmodott tiszta forma. Itt mindent a már meglévő épített örökségünkhöz kellett hangolni” – fogalmazott Polgárdi Sándor esperes, köszönetet mondva a segítségért dr. Kontrát Károly államtitkárnak, Szászfalvi László miniszteri biztosnak és Szemerei János püspöknek, akik nélkül az elképzelés nehezen valósulhatott volna meg.

A projekt lebonyolítója a Pápai Városfejlesztő Kft., a műszaki ellenőr Csizmadia László.

„Úgy gondoljuk, március 3-án elkezdődhet a munka, és tudjuk tartani az előre megtervezett ütemet.  Reményeink szerint méltó oktatási intézményt tudunk építtetni, ami egy diákvárosban azt a magas szintű oktatást szolgálja majd, aminek sok diák lehet a polgára“ – mondta Polgárdi Sándor.

Ezt követően a szakemberek számoltak be a projekt előzményeiről és a tervezett munkákról. Az intézményegység alapkövét 2013. március 3-án, vasárnap délelőtt Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke helyezi el ünnepi istentisztelet keretében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!