Emlékezést és hálaadást tartottak a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület újraalakulásának évfordulóján

Emlékezést és hálaadást tartottak a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület újraalakulásának évfordulóján

Share this content.

Veszprém – A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület gyülekezeteiben 2013. február 24-én, vasárnap emlékeztek meg a kerület újraalakulását eredményező zsinati döntés évfordulójáról. Veszprémben, a vasárnap délutáni istentiszteleten meghívott vendégként Szemerei János püspök hirdette Isten igéjét. A liturgiát Isó Zoltán és Isó Dorottya helyi lelkészek végezték. Forrás: nyugat.evangelikus.hu, szöveg és fotó: Adámi Mária

„Jézus szeretetébe kapaszkodhat az egyház népe – fogalmazott Szemerei János a kánaáni asszony története (Mt 15,2128) alapján tartott prédikációjában. – Ez a múlt tapasztalata, és egyben a jövő reménysége is.”

A záró imádságot Mészáros Tamás kerületi felügyelő mondta el, hálát adva többek között egykori elődje, dr. Weltler János szolgálatáért.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!