Felépült az alternatív centrum Görögszálláson

Felépült az alternatív centrum Görögszálláson

Share this content.

Görögszállás – Egy ÉAOP-pályázat, valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház önrésztámogatásával épülhetett fel Görögszálláson, a Filadelfia Evangélikus Egyházközségben az alternatív centrum. Szöveg és fotó: Györfi Mihály

„Ez az oktatási, szociális, kulturális, vallási központ egy reménybeli közösségi kohó, amelyben Urunk áldást várjuk - írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Györfi Mihály lelkész. - Mint ahogy a képekből is kiderül, a Luther Market szociális támogatási piachoz tartozó fóliasátorral közös telken helyezkedik el a ház. Az épület mögött építettük meg a fóliát, és amögött díszeleg a málnaültetvény. A fóliában ma már elültettünk magokat."

Ettől kezdve pedig felvesznek rendelést a www.luthermarket.hu oldalon retekre és zöldhagymára is. A zöldségeket a szeretetvendégségek szendvicsei mellé is felszolgálják.
A házat átadás előtt kipróbálják, a gyülekezet bekapcsolódott a ProChrist műholdas evangélizációba, amit itt fognak megtartani a helyi cigány gyülekezet szolgálóival.

 
Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!