Konzultáció volt egyházunk alkoholbeteg-mentő szolgálatáról

Konzultáció volt egyházunk alkoholbeteg-mentő szolgálatáról

Share this content.

Budapest – 2013. február 21-én, az ország több gyülekezetéből, alkoholbeteg-mentő közösségeiből érkezett húsz munkatárs az Országos Irodában rendezett munkamegbeszélésre. Szöveg: Szeverényi János, fotó: Kiss Tamás

Engedelmeskedjetek az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek.” Jak 4,7

Áhítatot Szemerei János,  missziót felügyelő és segítő püspök tartott.
Krisztusközpontú, missziói elkötelezettségű előadással szolgált Márkus Gábor református lelkész, a Tiszta Forrás Alapítvány elnöke.
Helyzetjelentéseket, beszámolókat hallgattak meg a szarvasi, nyíregyházi, békéscsabai, albertirsai, szentesi szolgálatokról. Felelős, mélyreható, teológiai és gyakorlati fórumbeszélgetés alakult ki.
A jelenlevők egyetértettek abban, hogy erősíteni szükséges a misszió és a diakónia kapcsolatát. Egyházunk eddigi aktivitását erősíteni kell. Szemerei püspök szerint „tartozásunk van ezen a területen”. Kívánatos lenne több energiát, hitet áldozni erre az egész társadalmat terhelő területre.
Szeverényi János missziói lelkész, a konzultáció szervezője beszámolt az elmúlt évek eseményeiről. Megköszönte dr. Sárkány Angyal szarvasi orvos több évtizedes elkötelezett szolgálatát. Idős kora miatt a doktornő nem tudott eljönni a találkozóra. Évente tartanak konzultációt, továbbképzést egyházunk missziós munkatársainak Piliscsabán. Kiadtak több százezer példányban szórólapokat  szenvedélybetegségekről, lelki problémákról (például alkoholbetegség, kábítószerfüggőség,  nikotinizmus homoszexualitás, abortusz, depresszió, babonaság)  és az azokból való szabadulás lehetőségeiről. Megjelent Akarsz-e meggyógyulni? Segítség az alkoholbetegeknek címmel egy könyvecske. A Híd missziói magazinban is rendszeresen közölnek lelki és szakmai írásokat és bizonyságtételeket a témáról.  Az egész napos találkozót B. Pintér Márta imája zárta.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!