A nők világimanapjának előkészítő konferenciáját tartották a MEÖT székházában

A nők világimanapjának előkészítő konferenciáját tartották a MEÖT székházában

Share this content.

Budapest - A nők világimanapjának előkészítő konferenciáját tartották 2013. január 26-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) székházában. Képriport, személyes beszámolóval. Fotó: Lambert Győzőné, szöveg: P. Tóthné Szakács Zita

 

„Örömmel számolok be róla, hogy az idei esztendőben is megtartottuk a MEÖT-ben a márciusi világimanap előkészítő konferenciáját. Bár az időjárás nem kedvezett sokaknak, s nem tudtak útnak indulni, mégis 86-an lehettünk együtt” - írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában P. Tóthné Szakács Zita, a MEÖT női bizottságának elnöke. Az alábbiakban az ő sorait olvashatják:

A 2013-as imanap témáját a francia nők ökumenikus imanapi bizottsága választotta ki és állította össze liturgiáját Mt 25,35 alapján, Jövevény voltam címmel. Úgy érezték, társadalmuk legégetőbb gondja a menekültek ügye, s hogy ezt keresztyéni módon sikerüljön kezelni, ezért kérik szerte a világban több mint 200 ország felekezeteinek imádságát március első péntekjén.

Szombaton, január 26-án ennek jegyében ismerkedtünk a francia asszonyok és családok életével, színes beszámolót hallhattunk egy önkéntestől, ki egy évet Franciaországban töltött. Mi a  fő hangsúlyt a befogadásra helyeztük. Az egész igeszakaszt tanulmányozva (Mt 25,35-46) különböző élethelyzetekben kerestük az útmutatást. Segítségünkre voltak a Tiszta Forrás Hajléktalan misszió vezetői, a református menekültmisszió vezetője, munkatársai és hazánkban élő menekültek. Bizonyságtételeket hallhattunk arról, hogy a szenvedélybetegség rabságából megszabadulni, a többgenerációs családban, de a cigánymisszióban is helyt állni csakis Krisztus segítségével, a Szentlélek vezetésében lehet.

Természetesen az idén is az imanapot összeállító ország finomságait kóstolhattuk a déli büfében, s a menekültek is hoztak süteményt az asztalra.

A napot igetanulmánnyal kezdtük és zártuk, s a nyomtatott segédanyagokat (liturgiás füzetet, plakátot, képeslapot, könyvjelzőt, kártyanaptárat) ki-ki magával vihette. Ebben az évben  a MEÖT-ben együtt munkálkodó felekezetek püspöki, esperesi, egyházelnöki hivatalain keresztül minden magyarországi gyülekezetbe eljuttattuk az imanap anyagát, kérjük asszonytestvéreinket, hogy a felkészüléshez használják ezeket otthon. Természetesen a honlapunkra is folyamatosan töltjük fel a segédanyagokat, kérjük, ezt is kísérjék figyelemmel.

Köszönetemet szeretném kifejezni az előkészítő konferencia minden szolgálattevőjének és segítőjének.

Imádkozzunk az imanap előkészületeiért a gyülekezetekben, s forgassuk szívünkben Krisztus tanítását!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!