Véget ért az ökumenikus imahét: Megvalósult a keresztény egység a debreceni Nagytemplomban is

Véget ért az ökumenikus imahét: Megvalósult a keresztény egység a debreceni Nagytemplomban is

Share this content.

Debrecen – A Nagytemplomban tartott istentisztelettel véget ért az ökumenikus imahét. Ezen a héten a keresztény egységért közösen imádkoztak a hívek. A történelmi keresztény egyházak tagjai nyolc debreceni templomban tartottak alkalmakat. Az összegyűlt perselypénzt a rászorulóknak ajánlották fel. Forrás: dehir.hu

Reformátusok, római katolikusok, evangélikusok, görög katolikusok és baptisták gyűltek össze vasárnap este a Nagytemplomban. Az ökumenikus imahét záró istentiszteletén Bosák Nándor római katolikus püspök hirdetett igét.

A püspök többek között az egymás iránti megbecsülés és tisztelet fontosságát hangsúlyozta. Ezt fejezi ki az egyetemes imahét.

„Közösen imádkozunk, igyekszünk egymást megismerni, hogy ezek az alkalmak oldják azokat a feszültségeket, amelyek a történelem folyamán a keresztények között kialakultak” – hallhattuk Bosák Nándor római katolikus püspököt.

Mit kíván tőled az Úr? – ez volt az imahét vezérigéje. A történelmi keresztény egyházak tagjai minden este más debreceni templomban imádkoztak a kereszténység egységéért.

„A legalapvetőbb célban, Krisztus követésében és hirdetésében egyek vagyunk és egyetértünk, ezt soha nem szabad elfelejteni. Ebben erősít az imahét, és ezt jó így év elején, ezeken az estéken átélni” – mondta Bölcskei Gusztáv református püspök.

A történelmi keresztény egyházak tagjai ezen a héten nemcsak közösen imádkoztak, hanem közösen segítenek is. Idén a különböző alkalmakon összegyűlt perselypénzt a debreceni rászorulók kapják meg.

Hivatkozások: Videó. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!