Duplájára nő a kommunizmus áldozatainak juttatása

Duplájára nő a kommunizmus áldozatainak juttatása

Share this content.

Budapest – A mindenkori magyar kormánynak kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy a történelem sötét időszakának tragikus következményeit feltárja, és annak túlélőiről méltó módon gondoskodjon – áll a kormany.hu közleményében. A hír azért érdekes számunkra, evangélikusok számára is, mert sajnos több németajkú evangélikus közösséget érintett annakidején szerte az országban a malenykij robot. Forrás: kormany.hu

 

Ennek értelmében, az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek – a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltak, a rendőrhatósági őrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban résztvevők és az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjei – juttatása 2013. január 1. napjától 50 százalékkal emelkedik. 2014-ben további 50 százalékos emelésre kerül sor a 2012. évben folyósított életjáradék alapot figyelembe véve. A kormány megbecsüli és tiszteli a diktatúrák áldozatait, így a kommunista rendszer túlélőit is.
Ezzel az intézkedésével a kormány ismét világossá tette, hogy számára minden magyar honfitársa egyformán fontos, bármely elnyomó rezsim kárvallottja is legyen. Mindent megtesz annak érdekében, hogy akik Magyarországon laknak, békében, biztonságban és nyugodt körülmények között élhessenek és hazánk megbecsült tagjai lehessenek – adta hírül a Kormányzati Információs Központ.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!