Ökumenikus imaórát tartottak az egri evangélikus templomban

Ökumenikus imaórát tartottak az egri evangélikus templomban

Share this content.

Eger – Az ökumenikus imahét során, január 23-án az egri evangélikus gyülekezet Aklan Béla Sándor lelkész vezetésével látta vendégül a különféle felekezetű híveket és lelkipásztoraikat. Ternyák Csaba egri érsek igehirdetése hangzott el. Forrás: Egri Főegyházmegye, Magyar Kurír

 

Beszédében Ternyák Csaba érsek beszédében utalt arra, hogy földi életünkre jellemző a mulandóság. Hamvazószerdán emlékeztet arra az Egyház, hogy porból vagyunk és porrá leszünk. Ebben egyek vagyunk az egész teremtett világgal, de csak az ember képes arra, hogy tudatosítsa: életünk halálra szánt élet. Ennek ellenére az ember mégis tud örülni, vannak tervei a jövőre nézve. Ez mutatja azt a tényt, hogy az Isten az életet lehelte belénk. Saját lelkéből adott nekünk.

Az alkotó Isten hússá lett, amikor Jézus Krisztus megtestesült. Isten gyermekei vagyunk. A rómaiakhoz írt levél beszél arról, hogy a teremtett világ a hiábavalóságnak vettetett alá, mulandóságra van vetve. Isten azért lett emberré, hogy bennünket felemeljen. De az Isten nem csak ránk gondolt, hanem az egész világra; a teremtett világ is megszabadul a romlottság bilincsétől, és megdicsőül – hangsúlyozta az egri érsek.

A keresztség révén mi keresztények összetartozunk. Járjunk bár ezen az úton mint a föld gyermekei, a mi hivatásunk az örök életre szól. Ez is közös hitünkben – idézi a főpásztort összefoglalójában Szarvas István.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!