Megmentettek két nyolcvanas asszonyt Szarvason – Mindketten az evangélikus szeretetotthonba kerültek

Megmentettek két nyolcvanas asszonyt Szarvason – Mindketten az evangélikus szeretetotthonba kerültek

Share this content.

Szarvas – Szociális gondozók kértek segítséget a rendőröktől két idős nő biztonságba helyezéséhez kedden Szarvason. A két asszonyt végül az evangélikus egyház által működtetett szeretetotthonban helyezték el. Forrás: beol.hu

Az első hívás a kora délutáni órákban érkezett. Nem tudtak bejutni egy nőhöz, aki a fiával él együtt. Többszöri kopogásra sem nyitottak ajtót, az asszony rosszullétre panaszkodott. A járőrök a szomszéd ház felől bejutottak az udvarra, majd az ajtó üvegét a kilincs fölötti részen betörték és a belülről a zárban lévő kulccsal kinyitották az ajtót. 

A 84 éves asszonyt az egyik asztal alatt ülve találták meg. Elmondta, hogy mikor az asztalról egy pohár vizet próbált meg elvenni, elvesztette egyensúlyát és elesett. Idős korából, illetve korábbi betegségéből adódóan nem tudja magát ellátni, a vele együtt élő fia gondoskodik róla. Az 53 éves férfi azonban ittasságából adódóan magatehetetlen állapotban volt, így édesanyját a mentők a helyi szeretetotthonba szállították.

Ugyanebbe az otthonba került az a 82 éves nő is, aki egy Szarvas külterületén lévő tanyán él. A tanyagondnok látogatásakor azonban kiderült, hogy az épületet, amelyben lakik, nem tudja fűteni. Ezért késő este a gondnok, illetve a rendőrök és a mentők segítségével fűtött helyre, a szarvasi szeretetotthonba szállították.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!