Összegyűlnek a keresztények Pusztaföldváron is

Összegyűlnek a keresztények Pusztaföldváron is

Share this content.

Pusztaföldvár – Az ökumenikus imahéten, január végén, a világ minden táján összegyűlnek a különböző keresztény felekezetek tagjai. Forrás: beol.hu, szöveg: Cs. I., fotó: Facebook/Evangélikus-Egyházközség-Pusztaföldvár

Közösen imádkoznak, énekelnek, igét hallgatnak. A csanádapácai, pusztaföldvári evangélikusok és katolikusok hétfőtől tartanak esténként istentiszteletet.

„Tizenöt éves hagyományra tekintünk vissza, ilyenkor jut idő beszélgetésekre is. Minden este más lelkész prédikál, a többiek a liturgiában vesznek részt” – mondta Lászlóné Házi Magdolna evangélikus lelkész. Kedden Blősz Attila csanádapácai plébánost, szerdán, Pusztaföldváron Zsíros András medgyesegyházi evangélikus lelkészt hallgathatták, hallgatják a hívek.

Az imahéten a szarvasi evangélikus, református és római katolikus gyülekezetek vezetői azzal a kéréssel fordulnak az emberekhez, hogy a téli időszakban a rászoruló,  szükséget szenvedő szarvasiakat  összefogva, közös erővel segítsék.

„Az ökumenikus imahét alkalmai előtt munkatársaink, önkénteseink várják az adományokat” – nyilatkozta Lázár Zsolt evangélikus esperes. A felajánlásokkal az imahét zárónapjára szervezett ingyenes ételosztást is segítik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!