Ökumenikus imahét: Balás Béla katolikus megyés-püspök a kaposvári evangélikus templomban prédikált

Ökumenikus imahét: Balás Béla katolikus megyés-püspök a kaposvári evangélikus templomban prédikált

Share this content.

Kaposvár - Nagy várakozás előzte meg idén is városunkban a keresztyének találkozási hetét, az ökumenikus imahetet. Január harmadik hete, már évek óta szolgál arra szerte az országban és így Kaposváron is, hogy az együtt imádkozás és könyörgés hatására dőljenek a falak, határok és gátak amelyek ma még elválasztják a katolikus, református, evangélikus, baptista és metodista hívőket. Szöveg: Pongrácz Máté

A nyolc napig tartó sorozat idei témája Mikeás próféta gondolata: Mit kíván tőlünk az Úr?

Az este 6 órakor kezdődő alkalmak nyitányaként, vasárnap Rózsás László apát plébános beszélt a református templomban a párbeszéd és az együtt gondolkodás fontosságáról. Hétfőn, a Jézus Szíve templomban Steinbach József református püspök hirdette a népes hallgatóságnak Isten igéjét és kiemelte a Krisztusban való megajándékozottságunk csodáját.

Idén rendhagyó módon Balás Béla katolikus megyés-püspök az evangélikus templomban prédikált, mely alkalomról tévéfelvétel is készült, ami vasárnap a helyi tévében lesz látható. Az evangélikus templomban a házigazda lelkész, Pongrácz Máté végezte a liturgia szolgálatát, az estét pedig a 15 éves evangélikus kórus színesítette.

A hét további programjaként szerdán a Szent Margit templom, csütörtökön a Szent Kereszt, pénteken a Baptista imaház, szombaton a Szent Imre plébánia, vasárnap pedig a Székesegyház ad otthont a közös imádkozásnak.

Különösen is szép alkalom várható a Szent Imre templomban, ahol Szemerei János evangélikus püspök igehirdetése után a plébánia közössége ismét agapéra, közös beszélgetésre, személyes találkozásra hívja a keresztyéneket!

 

Hivatkozások: Kapos TV - Somogy TV -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!