270 éve született Tessedik Sámuel – Emlékülést tartottak a Vidékfejlesztési Minisztériumban

270 éve született Tessedik Sámuel – Emlékülést tartottak a Vidékfejlesztési Minisztériumban

Share this content.

Budapest – 2012. december 19-én emlékülést tartott a szarvasi Tessedik Sámuel Emlékbizottság. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

A dr. Fazekas Sándor miniszter fővédnöksége és Babák Mihály szarvasi polgármester védnöksége alatt rendezett emlékülés Tessedik születésének 270. évfordulója alkalmából emlékezett meg a szarvasi lelkész-mezőgazdászról. A Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében rendezett konferencián a Tessedik Sámuel Emlékbizottság tagjai körüljárták Tessedik személyiségét és munkásságát. Az előadásokat Babák Mihály szarvasi polgármester köszöntője és Lázár Zsolt esperes áhítata előzte meg.

Az előadók között dr. Roszik Péter egyetemi docens, mint mezőgazdászra, Roszik Gábor evangélikus lelkész, mint teológusra emlékezett, Mótyán Tibor Szarvas Város Szlovák Önkormányzatának elnöke pedig Tessediknek a szarvasi tótok közti szolgálatára emlékezett. Dr. Köhler Mihály címzetes egyetemi docens Tessedik talajjavítási módszerének mai alkalmazási lehetőségeiről, Csasztvan András a szarvasi Cervinus Teátrum Művésszeti és Nonprofit Kft. ügvezető igazgatója pedig a szarvasi szilvatermesztés hagyományairól tartott előadást. Az emlékülés programját színesítette Csasztvanné Vass Edit ének-, és Derzsi György színművész próza és ének-előadása.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!