Folytatódik a nagyszabású melegétel-osztás

Folytatódik a nagyszabású melegétel-osztás

Share this content.

Budapest – Nemcsak egy-egy új szériás okostelefon megjelenésekor lehet az üzletek ajtajában jóval a nyitás előtt kígyózó sorokat látni. Az Ökumenikus Segélyszervezet nagyszabású budapesti ételosztása bár csak délelőtt 11 órakor kezdődik, voltak, akik már reggel 6.15-kor megkezdték a sort, mely a koradélelőtre hatalmas méretűre duzzadt. Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel

Sz. Imre, aki tegnap, az ételosztás kezdőnapján az elsők között érkezett, elmondta: évek óta jár ide a karácsony előtti napokban, mert amellett, hogy mindig finom és bőséges mennyiségű ételt kapnak, a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei nem fukarkodnak egy-egy kedves szóval sem, ami nagyon sokat jelent neki. Az első napon kapott sült csirke és krumplipüréhez pedig savanyúság, tea és kenyér is járt.

Révfalvi Dorottya, az Ökumenikus Segélyszervezet segélyközpontjának vezetője fontosnak tartja, hogy az ételosztás mellett karácsonyfát is állítanak a parkolóban kialakított helyszínen, s a háttérben játszott karácsonyi zenével, a szaloncukor és édesség osztásával is az a céljuk, hogy meghitt, ünnepi hangulatot tudjanak teremteni. Sokan vannak ugyanis a sorban, akiknek ez az ételosztás jelenti a karácsonyt, az ünnepet, hiszen nemhogy karácsonyfája nincsen, de otthona sem.

A mindenki számára nyílt ételosztáson ma tarhonyás hús, holnap paprikás krumpli, pénteken pörkölt tésztával, szombaton rizses hús, vasárnap pedig székelykáposzta lesz.

2012. december 18. és 23. között naponta mintegy 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézménye mögötti téren a hajléktalanoknak, a rossz szociális körülmények között élő családok számára.

December 19-én, szerdán az ételosztás támogatója az evopro Kft., melynek önkéntesei az ételosztásában is részt vesznek.

December 20-án, csütörtökön a brit nagykövet és a követség munkatársai is önkéntesként segítenek az ételosztáson, mely a Kult-Tourist (Corvin Hotel) támogatásával, illetve munkatársaik önkéntes közreműködésével valósul meg.

December 21-én, pénteken az ételosztást támogató ELMŰ/ÉMÁSZ vállalat munkatársai osztják ki az ételadagokat, Maria-Theres Thiell a társaságcsoport igazgatóságának elnöke és Lehel László a Segélyszervezet elnök-igazgatójának vezetésével. Az eseményen a vállalatcsoport képviselője nagy értékű adományt ad át a Segélyszervezet számára.

December 22-én, szombaton Kovács Kokó István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövetével D. Tóth KrisztaKeresztes IldikóWolf Kati vállalnak önkéntes munkát a Segélyszervezet ételosztásában.

December 23-án, vasárnap a Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei látják vendégül a rászorulókat egy tál meleg étellel.

Helyszín:

Budapest XIII., Országbíró u. 16.

(A Lidl áruház mögötti parkolóban)

Időpontok mindennap 11 órai kezdéssel:

2012. december 18-23.,11 óra kedd-vasárnap

Az étkeztetési programban a Segélyszervezet vidéki intézményei is részt vesznek, saját környezetükben látva el a rászorulókat. A karácsonyi ünnepkör idején így összesen több mint 10.000 adag melegételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet. (ld. alábbiakban)

Vidéki ételosztások helyszínei és időpontjai

Az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni intézményében (4025 Debrecen, Simonffy u. 32.) december 19-én úrvacsorás istentisztelet tartanak az intézménybendecember 24-25-26. napokon 11.30 órától lesz 100-100 adag meleg étel osztás,

míg a gyulai intézményben (5700 Gyula, Zrínyi tér 2.) december 21-én 16 órakor karácsonyi ünnepség, december 25-26-án 12 órától valamint december 31-én 18 órától melegétel-osztás.

A népkonyha munkanapokon működik, az intézmény pedig folyamatosan nyitva tart.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!