Felszentelték a Mindenki keresztjét Pápán

Felszentelték a Mindenki keresztjét Pápán

Share this content.

Pápa – A Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben állítatta fel, Mindenki keresztjét,amely az emberek összefogását jelképezi,a gazdaságilag nehezebb időszakban is. Szöveg és fotó: Nagy Márk

Ősszel, jótékonysági koncertet szervezett a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben felállítandó Mindenki keresztje javára. Fodor Bernadett operaénekesnő hangversenyére nagyon sokan elmentek, melynek bevételét, közel 600.000 Ft-ot felajánlották a kereszt állítására. A monumentális gránitkeresztet Járóka Attila kőfaragó mester készítette el társadalmi munkával.
A Himnusz közös eléneklése után Varga Vajk Vilmos Sík Sándor: Dalolj, ne félj című versét szavalta, majd Milus Fruzsina Esti imádságot énekelt. Ezt követően dr. Klempa Éva, a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület elnöke köszöntötte az esős idő ellenére is,a  szép számban megjelenteket.
„Advent időszakában járunk. Jó lenne, ha az adventi koszorú újabb és újabb gyertyájának meggyújtása egy-egy rövid időre megállítana bennünket és segítene abban, hogy érezzük a készülődést, a várakozás örömét. Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, hogy minek is örülhetünk. A pesszimista ember nem talál okot az örömre, mert csak a hibákat és a hiányosságot látja, pedig sok jó is történik velünk. Vegyünk észre, hogy örülhetünk az egészségünknek, a barátainknak, a családtagjaink szeretetének, az önzetlen adás lehetőségének. Én a sok lehetőség közül most egyet ragadok ki, aminek mi is örülhetünk. Mi, akik itt állunk, együtt örülhetünk annak, hogy a Mindenki keresztje elkészült az adományokból. Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy ezt a keresztet itt ma felszentelhetjük. Ezen ökumenikus emlékhely előtt bárki tiszteletét teheti hallottai előtt” – mondta az egyesület vezetője.
Végül a történelmi egyházak elöljárói megáldották az emlékhelyet, az egybegyűltek pedig mécsest gyújtottak a kereszt előtt.
 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!