Nagysikerű karácsonyi koncertet adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara

Nagysikerű karácsonyi koncertet adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara

Share this content.

Pápa – Zsúfolásig megtelt az evangélikus templom Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ma esti karácsonyi koncertjére. A nagyszabású, színvonalas hangversenyen a barokk korszaktól kezdve a XX. századig bezárólag hallhatott változatos képet mutató, remek zeneműveket a közönség a Fehér Ferenc karnagy vezette énekkartól. Forrás: papa-ma.hu, szöveg és fotó: pt

„Idén a júniusi, Pápán megrendezett országos kórustalálkozó volt számunkra a legnagyobb esemény. Körülbelül 40-45 fős tagsággal büszkélkedhetünk, kórusunkban az ének szeretete a legfontosabb, de emellett kiváló közösség alakult ki nálunk. Szeretjük egymást, és ez a zenénkre is kihat. Régóta rendszeresen adunk hangversenyeket a Pápai Evangélikus templomban, aminek nagyon jó az akusztikája. Mindig is szívesen fogadtak minket itt, és ez a templom minden szempontból ideális helyszín a koncertezésre. Ami a jövő évi legfontosabb tervünket illeti: 2013 júniusában szeretnénk részt venni a római nemzetközi kórustalálkozón, ami egy rendkívül neves és színvonalas rendezvény” – tájékoztatott Fehér Ferenc.
A koncerten a világhírű svéd, norvég, osztrák, német, angol és amerikai zeneszerzők mellett természetesen Bárdos Lajos mesteri dallamai is felcsendültek.
A hétfő esti hangversenyen a műsort Bévárdiné Kővári Mária vezette, míg szavalattal Babos Tibor működött közre.

Címkék: Pápa - evangélikus - templom - koncert -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!