15.000 hazai rászoruló gyermek karácsonyfája alá kerül LEGO játék

15.000 hazai rászoruló gyermek karácsonyfája alá kerül LEGO játék

Share this content.

Budapest – Dán partnerének, a DanChurchAid közreműködésével válik részesévé az Ökumenikus Segélyszervezet a LEGO Foundation idei nagy játékfelajánlásának. A segélyszervezet szeretné, ha a „karácsonyig eljutna hazai partnerszervezeteihez ez a nagy kamionnyi adomány. Az összesen 15.000 gyermek számára kreatív időtöltést lehetővé tevő játékokat közösségi körbe járó (napközi, óvoda) vagy így élő (családok átmeneti otthonai, gyermeket gondozó intézetek) rászoruló gyermekek kapják. A közösségi felhasználás alapkövetelmény a mintegy 4 millió forint értékű LEGO illetve DUPLO adomány kiosztásakor. Az Ökumenikus Segélyszervezet által vállalt jelentős logisztikai feladatokkal bíró adományátadás is kapcsolódik a ”szeretet.éhség.” Országos Adventi Adománygyűjtéshez. Forrás: segelyszervezet.hu

 

A LEGO játékokat december 17-én elsőként az Ökumenikus Segélyszervezet Budapest-Soroksári családsegítő intézetének látókörében lévő gyermekek vehették birtokukba, amit Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója és Kiss Zoltán, a LEGO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adott át.

A felajánlásból az Ökumenikus Segélyszervezet és a kapcsolati rendszeréhez tartozó intézmények mellett egyházi fenntartású gyermekeket gondozó intézetek, és hazai családok átmeneti otthonai részesülnek országszerte.

Az alapító egyházak és a partnerszervezetek képviselői közül jelen volt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke és Osgyán Dániel, az Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának vészhelyzet-kezelési és nemzetközi fejlesztési igazgatója, akik az adomány velük kapcsolatban álló intézményekhez történő eljuttatásában működnek közre.

A Segélyszervezet nemzetközi partnerszervezeti hálózatának köszönhetően igen szoros kapcsolatot alakított ki több nyugat-európai segélyszervezettel, így a DanChurchAid (DCA) dán protestáns segélyszervezettel is. Az Ökumenikus Segélyszervezet számos közös projektet hajtott végre dán partnerével a világ sok országában, és az utóbbi időben a dán Velux Alapítványok támogatásának köszönhetően számos magyarországi program is megvalósulhatott, amelyeknek célja a hátrányos helyzetű családok, és fiatalok támogatása volt. E jó kapcsolatnak köszönhetően a  dán partnerszervezeten keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet is bekerülhetett azon 10 ország közé (Malawi, Kenya, Kirgizisztán, Uganda, Burma/Thaiföld, Zambia, Kambodzsa, Líbia, és néhány Közel-keleti ország), amelyek részesülhetnek a LEGO Alapítvány karácsonyi adományából.

A LEGO Alapítványról

Törődünk és Adunk” címmel a LEGO Alapítvány ösztönözni és fejleszteni kívánja a gyerekeket és fiatalokat, hogy aktív állampolgárokká váljanak szórakozás, tanulás és magas színvonalú játéktevékenység segítségével. 

LEGO Jótékonysági program a LEGO Csoport alapértékeire épül – fantázia, kreativitás, szórakozás, tanulás, minőség és törődés – de a LEGO termékek nem egyszerűen csak játékok. Ösztönzik a csoportos foglalkozásokat, és lehetőséget nyújtanak az érzelmi intelligencia, valamint a problémamegoldó és szociális készségek fejlesztésére. A LEGO Alapítvány végső célja, hogy ösztönözze és képessé tegye a gyerekeket a kreatív gondolkodásra, a rendszerszemléletű látásmódra és arra, hogy képességeiket kibontva alakítani tudják a jövőjüket – megtapasztalva az emberi lehetőségek végtelenségét. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséről

ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! – a gyűjtés jelmondata magában foglalja az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját átható törekvését is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretne nyújtani a szegénységből. A Segélyszervezet intézményein és országos segélyközpontján keresztül több tízezer embertársunknak segít. Egész éves munkája során az Ökumenikus Segélyszervezet többek között élelmiszerrel, ruhával, tűzifával, gyógyszerrel, tanszerrel támogatja a nélkülöző családokat; étellel, melegedővel, szálláslehetőséggel segíti a fedélnélkülieket. A Segélyszervezet szociális és fejlesztési központjai felzárkózást segítő programokkal támogatják a nehéz sorsú gyermekeket; képzéssel, tanácsadással nyújtanak segítséget a hátrányos helyzetű álláskeresőknek a munka világába való visszakerülésben.

Bárki segíthet!

1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal, az ország bármelyik Tesco áruházában kapható adománykupon megvásárlásával pedig kupononként 200 forinttal. Belépő- és támogatói jegyek vásárlásával a december 21-ei Határtalan Dal koncertre a Millenárison. A segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított föl a budapesti Vörösmarty téren megrendezett adventi vásár területén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a vásárba érkezőktől. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományozók pedig egy a szolnoki családok átmeneti otthonban készült mézeskalácsívet kapnak ajándékba. Közvetlenül az Adománypont mellett, a Magyar Posta házikójánál a 250 forintba kerülő karácsonyi képeslapok megvásárlásával is csatlakozni lehet a gyűjtéshez.  A budapesti Andrássy úton sétálók azOperaház által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor árával, míg átutalással vagy csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon lehet támogatni a rászorulókat. Aki rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon található adományboltban többféle adományozási lehetőség közül választhat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!