Somogyban koncertezett a Keresztmetszet együttes

Somogyban koncertezett a Keresztmetszet együttes

Share this content.

Kaposvár – Amikor életre kelnek a dallamok. Ezt a csodát élhette át mindenki, aki részt vett Kaposváron és Somogyszilben a Keresztmetszet zenekar koncertjein. Az evangélikus kötődésű fiatalok őszinte, mély mondanivalója és kifinomult stílusa még azokat is magával ragadta, akik talán nem is kedvelik a könnyűzenét. Szöveg és fotó: Pongrácz Máté

 

A Keresztmetszet zenekar elsőként 2012. december 15-én szombaton este lépett színpadra Kaposváron. A gyülekezeti teremben a második keresők istentiszteletén egyszerre voltak jelen a gyülekezetünk felnőtt hittan csoportjának (Keresők órája) végzősei, valamint fiatalok és idősek, akik kíváncsiak voltak a zenekarra. Az Istentiszteleten Pongrácz Máté lelkész köszöntötte a gyülekezetet, majd a zenekar közel fél órás koncertje következett. A fiatalok, saját számaikon kívül ádventi korál feldolgozásokkal is meglepték a közönségét. Az istentiszteleten Győri Veronika kötcsei lelkész szolgált igehirdetéssel, majd a Keresők Istentiszteletének immár szokásos része következett, amikor mindenki személyes áldásban részesült, illetve egy-egy ima elmondása után gyertyát gyújthatott. A belsőséges együttlét végén átadták a nyolc alkalomból álló keresők órája kurzuson való résztvevők számára bizonyítványukat, majd lehetőség nyílt a Keresztmetszet zenekar CD-jének megvásárlására is, valamint beszélgetésre, dedikálásra a fiatalokkal!

Másnap 2012. december 16-án Kaposváron a délelőtti Istentisztelet keretében is fellépet a Keresztmetszet zenekar. A finom és lágy hangzás erőt adott advent harmadik vasárnapján még a legidősebb testvérek számára is – akik talán félve közelednek új formák felé.

Délután a zenekar útja Somogyszilbe vezetett, ahol folytatták koncertsorozatukat az ottani gyülekezeti napon. A szépen megtelt templomban Kőszeghy Miklós helyi lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Keresztmetszet következett. A koncertjük itt is elvarázsolta a hallgatóságot. A gyülekezeti nap végén egy rajzpályázat eredményhirdetésére került sor, majd lámpásokkal a résztvevők a falu adventi koszorújához indultak, ahol versek és éneklés kíséretében meggyújtották a harmadik gyertyát a falu koszorúján!  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!